Abonnementsartikel

Det cloudbasere managementsystem Cowconnect, som har indgået samarbejde med Seges og indtil videre to producenter af foderblandere, nemlig Kongskilde og Stenderup, vandt guld i Landsskuets nyhedspris 2017.

Ideen bag managementsystemet og samarbejdet er, at foderdata udveksles direkte mellem foderblanderne og DMS-programmet hos Seges.

Afspil igen

Læs mere

Luk annonce

- Det er et nyt vigtigt skridt i optimeringen af fodringen i kvægbesætninger, siger Jesper Christensen, produktchef hos Kongskilde Agriculture og fortsætter:

- Reaktionstiden bliver simpelthen kortere, fordi foderdata overføres direkte mellem DMS-foderprogrammet og fodervognen. Landmanden og konsulenten kan hele tiden overvåge den aktuelle status vedrørende foderforbruget og sammenholde foderforbrug med mælkeproduktion.

Cowconnect-systemet kan installeres på både nye og eksisterende Kongskilde-fodervogne, idet systemet bruger data fra de eksisterende vejeceller på foderblanderen. Ved installation udskiftes det det trådløse display med en robust trådløs tablet. Via en app kan mobiltelefoner let tilsluttes systemet.

Cowconnects samarbejde med Stenderup A/S og Seges går på NIR-analyse og vidensdeling omkring fodring af kvæg og dataopsamling. I løbet af efteråret vil der blive udført forsøg med NIR-analyse på en Trioliet-fuldfodervogn, hvor Cowconnect vil levere softwareløsningen, og Seges vil forestå kalibreringen.

- Det er vores ambition, at mælkeproducenten kan optimere fodringen optimalt. Vi vil arbejde hen mod en komplet digital foderstyring, og vi ser daglige NIR-målinger som en vigtig brik fremadrettet. Med Cowconnects vejesystem, der er bygget til at håndtere Big Data, kan vi hjælpe landmanden til at lave den optimale foderblanding, siger Troels Jensen, Stenderup A/S.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Et af målene med KMP-fuldfoder og laboratoriet i Skejby er at kunne understøtte NIR-analyser på fuldfoderblandere med robuste kalibreringsmodeller og referenceanalyser. En forudsætning for, at NIR på fuldfoderblandere bliver en succes, er at have en model for løbende vedligeholdelse af kalibreringer, og det ser jeg Seges som garant for, udtaler Niels Bastian Kristensen fra Seges.