Brugt rigtigt kan digital foderstyring ifølge kvægchef Morten Thomsen, Sagro, medvirke til at give et fuldstændigt overblik over foderomsætningen på bedriften.

Med et vejesystem på fuldfoderblanderen, der automatisk udveksler data med DMS, kobles alle dele af foderkæden fra mark til stald. Det giver adgang til data, som udnyttet optimalt kan medvirke til at skabe overblik over foderforbrug og lager. Det mener Morten Thomsen, der er chef for Sagro Kvæg.

- Der ligger et stort potentiale i at få udnyttet de fodringsdata, som er tilgængelige med digital foderstyring, siger kvægchefen til Bovi.

Jeg har betydeligt mere styr på vores lager - vi har styr på hvad der er kommet ind og hvad der kommer ud. Og det er data der flyder frit - jeg skal ikke gøre noget aktivt for det.

Han fortæller, at Sagro Kvæg er i dialog med CowConnect, som er et af de førende firmaer indenfor teknologien. Formålet er at uddanne medarbejdere i Sagro i brugen af softwaren, så de snart kan tilbyde rådgivning i opsamling og udnyttelse af fodringsdata på bedriften. Hans erfaring er, at mange landmænd ikke får fuldt udbytte af de værdifulde, men dyrtkøbte data.

[...]

Få fuld adgang med det samme

Opret dit abonnement her

Allerede abonnent? Log ind