Lyt til artiklen:

Miljøministeren trukket i samråd om Reglone

00:00
Hastighed: ???x
01:53

På baggrund på spørgsmål stillet af Carl Valentin (SF), skal miljøminister Magnus Heunicke (S) i åbent samråd 24. januar klokken 14.00 og en time frem om godkendelse af dispensationer, specifikt møntet på aktivstoffet diquat, der findes i produktet Reglone.

Det er Miljø- og Fødevareudvalget i Folketinget, der har kaldt miljøministeren i samråd på baggrund af spørgsmål stillet efter ønske fra Carl Valentin.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Politisk godkendelse

Udvalget har bedt Magnus Heunicke oplyse, om han vil sikre, at dispensationer til brug af sprøjtemidler i fremtiden skal godkendes politisk og ikke udelukkende af embedsværket.

Desuden har udvalget bedt ministeren oplyse, om han vil stoppe Miljøstyrelsens praksis med at dispensere fra forbuddet mod brugen af aktivstoffet diquat, der findes i Reglone, set i lyset af, at advokat Nikolaj Nielsen vurderer, at dispensationerne strider mod gældende EU-lovgivning.

Minister står fast i Reglone-spørgsmål

Se også:

Minister står fast i Reglone-spørgsmål

Den vurdering kommer fra notatet "Notat om Miljøstyrelsens dispensationspraksis vedrørende brug af pesticidet Reglone" af 17. november 2023, som advokaterne Nikolaj Nielsens og Marc Malmbak Stounberg fra Kontra Advokater har udarbejdet på anmodning fra Danmarks Naturfredningsforening.

Alle er velkommen

Da der er tale om et åbent samråd, er det tilgængeligt for alle, men tilmelding er nødvendig. Der er et begrænset antal pladser, som tildeles efter i først-til-mølle-princippet. Tilmelding skal ske senest klokken 11.00, dagen inden samrådet på email tilmelding@ft.dk