Lyt til artiklen:

Årets særlige indsats i dansk griseproduktion 2022

00:00
Hastighed: ???x
02:18

Overalt i Danmark er der dygtige og passionerede bedriftsejere og driftsledere, som hver dag arbejder på at udvikle erhvervet. Og det er dem, Landbrug & Fødevarer Sektor for Gris ønsker at hylde med prisen Årets særlige indsats.

Prisen tildeles en bedriftsejer eller driftsleder, som har gjort en særlig indsats inde for kategorierne:

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Godt omdømme

- Hele haler

- Den gode arbejdsplads

- Løsgående, diegivende søer

- Andet

Artiklen fortsætter efter annoncen

Og i år går prisen til driftsleder Peter Greibe i kategorien Den gode arbejdsplads.

Udvikling og motivation

Driftsleder Peter Greibes særlige indsats beror på hans konstruktive arbejde med udvikling, forandringer og motivation på Thorupgaard hos Esben Dollerup. Her har han ansvaret for syv medarbejdere og 1.200 søer.

Peter Greibe oplevede ikke at slå til som leder og løste det ved selv at gå ud og arbejde. Opgaverne voksede ham over hovedet - i en grad så han var tæt på at sige op.

Fri før klokken 16

For at få brudt den dårlige rytme skulle der hentes hjælp ude fra - og en god portion selvindsigt. Et intensivt forløb med implementering af relevante LEAN-værktøjer og meget tæt opfølgning har resulteret i, at Peter nu altid går hjem før klokken 16 og kun har få timers arbejde hver fjerde weekend.

Overskud og fritid

Det har krævet en stor indsats samt fortsat vedholdenhed og læring, men resultatet er allerede nu et markant bedre overblik, mere overskud og fritid samt naturligvis større arbejdsglæde og et bedre samarbejde mellem ejer og driftsleder.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Med prisen følger der en pengepræmie på 10.000 kr.

Tidligere vindere

Prisen blev indstiftet i 2019, hvor slagtegriseproducent Jens Gudike Fly Christensen vandt for sit arbejde med at bygge bro mellem land og by via sin populære Facebook-side.

I 2020 var det Anne-Lene Papp, som løb med prisen efter at have ydet en ekstraordinær indsats i arbejdet med at redde pattegriseliv.

Og 2021 var det Mathias Broholm Andersen på baggrund af hans low cost production-tankegang.