Lyt til artiklen:

Beskyt dine grise med influenzavaccination til dig selv

00:00
Hastighed: ???x
01:26

Influenza er en evig faktor i en stald, og det kan sagtens være staldpersonalet, der smitter grisene. Derfor har L&F Gris to generelle råd, som kan bidrage til at holde influenzaen fra stalddøren

  1. Alle, der kommer i svinebesætninger, bør vaccineres forebyggende mod influenza.
  2. Personer med influenza-symptomer bør undgå stalden, så længe de har symptomer.

Det er muligt at blive influenzavaccineret fra oktober, og jo før, man bliver vaccineret, jo bedre er det, mener L&F Gris.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Man skal dog være opmærksom på, "at en vaccination mod influenza kun beskytter dig for et år ad gangen, og du bør derfor gentage en vaccination én gang årligt i perioden fra oktober til udgangen af året", skriver L&F Gris med henvisning til Statens Serum Institut.

Pandemisk influenza ser ud til at være i fremmarch

Se også:

Pandemisk influenza ser ud til at være i fremmarch

Vær også opmærksom på, at en influenzavaccination ikke er 100 procent beskyttende, og selvom man er vaccineret, kan man stadig få influenza.

Vaccinerede personer og personer, der ikke kan vaccineres, skal være opmærksom på, om de udvikler influenza-symptomer og undgå at komme i stalden, hvis de har symptomer på influenza.

En opgørelse fra Ceva viser også, at flere og flere grise ser ud til at blive ramt af den pandemiske influenza, som er den type influenza mennesker oprindeligt har smittet grise med.