Lyt til artiklen:

Danish Crown giver bedre data på batch-produktion

00:00
Hastighed: ???x
02:00

De andelsejere, som har kørt produktion af grise i batch, har indtil nu ikke kunnet se dynamiske nøgletal på produktionen i Danish Crown Data. Det skyldes at rotationerne ofte er kortere end 13 uger, og dermed ikke opfylder kravene for dynamiske nøgletal for foderudnyttelse og dødelighed.

Med en nyudvikling af Danish Crown Data er det dog blevet muligt at få præcis de samme nøgletal på batch-produktion som i en kontinuerlig produktion, det skriver slagteriet i en pressemeddelelse.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- De dynamiske data er en af de ting der gør, at Danish Crown Data adskiller sig fra mængden, og derfor vil vi gerne, at så mange af vores ejere som muligt får glæde af dem. Vi har trukket inspiration fra vores svenske kolleger i KLS, hvor rigtig meget produktion køres i batch, og derfor har vi fået lavet en løsning, som kan håndtere den produktionsform og samtidig give værdien af dynamiske tal. Jeg håber, at ejerne vil tage godt imod det og give gode input, hvis der skal finjusteres eller udvikles yderligere, siger Simon Lauridsen, der er ansvarlig for Danish Crown Data.

Den eneste ændring for brugeren, hvis man ønsker dynamiske nøgletal for batch, er, at man løbende skal taste foderforbrug på stalden på tværs af alle igangværende batch. Samtidig skal man sætte en status for antallet af grise i stalden - dette kan man dog få systemet til at beregne på baggrund af de registreringer, der er foretaget.

Når et batch afsluttes, tastes foderforbruget for det enkelte batch i hele perioden ned på selve batchet, og herefter vil man få en rapport på det afsluttede batch.

En anden fordel er, at man får mulighed for at lave en kvartalsrapport eller årsrapport i Danish Crown Data, når man registrerer en status, selvom man har systemet sat op til at køre batch.