Lyt til artiklen:

Bæredygtigt Landbrug forlanger oprensning af Ringsted Å

00:00
Hastighed: ???x
01:32

Bæredygtigt Landbrug har på vegne af Øvre Suså Vandløbslaug og to landmænd indgivet klage til Miljø- og Fødevareklagenævnet vedrørende manglende vedligeholdelse i Ringsted Å. Bredejerne har i årevis observeret stigende vandstand og væsentligt forringet evne til at lede vand væk fra markerne, skriver Bæredygtigt Landbrug i en pressemeddelelse.

- Vandløbet er i en ulovlig stand og har været det lige siden midten af 1990'erne. Problemet er selvsagt blevet værre og værre gennem årene - selv om Ringsted Kommune hele tiden har kendt til ulovlighederne, fortæller Bæredygtigt Landbrugs chefjurist Nikolaj Schulz.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Trods kommunens viden har myndighederne afvist at rense op og grødeskære. Det gælder også trods gentagne henvendelser fra Bæredygtigt Landbrug og VKST Landbrugsrådgivning, og sagen overgår derfor nu til klagenævnet.

- Vi ønsker nævnets anerkendelse af, at vandløbet er i ulovlig stand - men også en afgørelse om, at der bør renses op, lyder det fra Nikolaj Schulz.

Bæredygtigt Landbrug har adskillige gange på vegne af lokale lodsejere fået både jyske, sjællandske og fynske kommuner til at rense op i lokale vandløb. Denne gang sker henvendelsen til klagenævnet på opfordring fra blandt andet planteavlerne Per Eriksen med 104 hektar samt Hans Peter Garth-Grüner med cirka 500 hektar.