Lyt til artiklen:

Tretten uger uden bevægelse i noteringen

00:00
Hastighed: ???x
02:15

I uge 29 vil et kilo grisekød stadig koste 13,80 kroner, mens prisen for søger også bliver liggende på 13,20 kroner pr. kilo, det skriver Danish Crown i en pressemeddelelse.

I markedsberetningen skriver slagteriet:

Artiklen fortsætter efter annoncen

I Europa er der ikke de store udsving i priserne i øjeblikket. Handlen forløber meget roligt, fordi der i store træk er balance mellem udbud og efterspørgsel.

- Vi ser lige nu nogle små prisstigninger på udbenede varer, mens efterspørgslen på hele forender ikke er prangende. Det er et klart billede på, at det er ferieperiode i Europa, for der er simpelthen ikke lige så mange på arbejde til at udbene forender, så det er en meget typisk udvikling på den her årstid, fortæller Mads Stougaard, der er markedsdirektør i Danish Crown.

Der bliver fortsat arbejdet målrettet på at løfte eksporten af frosne varer ud af Europa. Indkøberne i Japan vil gerne snakke, men det tager tid at få dem til at acceptere det europæiske prisniveau.

- Den japanske købekraft er udfordret af en meget lav kurs på yen i forhold til Europa. Siden nytår er kursen faldet omkring fem procent, mens prisen på grisekød i Europa er steget væsentligt. Samtidig ligger kursen på yen på det laveste niveau de seneste 20 år, og derfor bliver vores varer usædvanligt dyre for vores faste kunder derude. Den slags har før ændret sig meget hurtigt, så vi holder linjen varm, for Japan er et vigtigt marked for os, siger Mads Stougaard.

Slagtesituationen stabil

Om slagtesituationen bemærker Danish Crown, at der i indeværende uge er slagtet op ved ugens udgang, og at næste uges tilmelding forventes på samme niveau.

Artiklen fortsætter efter annoncen

For søernes vedkommende udsættes der 113 til uge 29, hvor der med den forventede tilmelding vil være slagtet op ved ugens udgang.

Ovenstående plan forudsætter, at slagterierne ikke rammes af større tekniske nedbrud, samt en tilmelding på niveau med Danish Crowns prognose.