Lyt til artiklen:

Endnu en prisstigning på grisekød

00:00
Hastighed: ???x
01:45

I denne uges markedsberetning skriver Danish Crown, at efterspørgslen på dansk grisekød fortsat bedres over en bred kam. Slagterikoncernen hæver i denne uge prisen på grisekød med 20 øre, så prisen nu er 13,50 kroner.

Eksporten til Storbritannien er god, markederne i Asien er stabile, og så er forædlingsindustrien i Europa ved at geare op til grillsæsonen.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- De kommende uger bliver meget spændende. Vejret i den sydlige del af Europa ser ud til at blive markant bedre fra den kommende uge, men det store spørgsmål er, om temperaturerne bliver høje nok til at sparke gang i grillsæsonen. Der er dog ingen tvivl om, at der nu er kommet gang i udelivet på cafeerne syd for alperne, og det understøtter efterspørgslen på blandt andet skinker, fortæller Mads Stougaard, der er markedsdirektør i Danish Crown.

Det forholdsvist begrænsede udbud af slagteklare grise i Nordeuropa gør, at stort set alle aktører er tilbageholdende med at tage ordrer til levering ret langt frem i tiden, men omvendt er der ingen, der kan forudsige, hvor meget grillsæsonen vil påvirke efterspørgslen bredt set i Europa.

Salget af frosne varer til landene udenfor Europa er stabiliseret, men hverken mængderne eller gevinsten på den eksport er helt oppe i gear.

- På verdensplan er der en stigende forskel i priserne på varer fra Europa, når man sammenligner med særligt USA og Brasilien. Det er i høj grad de to lande vi konkurrerer med i Asien, og det giver os nogle udfordringer med at få de priser op på vores varer på den korte bane. Det ændrer dog ikke på, at eksporten af frosne varer er bedre nu end for et par måneder siden, siger Mads Stougaard.

Noteringen på søer stiger også med 20 øre til 12,80 kroner.