Abonnementsartikel

En charolais-ko vandt efter sin sejr på Landsskuet 2018 titlen Miss World 2018 - Champion of the World. Nu vender koen tilbage på Landsskuet 2019.

I 2018 udstillede Laurits Gellert fra Øster Assels på Mors en charolaisko med kalv på Landsskuet i Herning. Koen, Judee, er født i charolaisracens hjemland, Frankrig, men Laurits Gellert købte den, blot otte måneder gammel, for 100.000 kroner.

Den franske avler, der solgte kalven, Jean Christian Raymond, sagde ifølge Laurits Gellert, at denne kalv er en vinder. Og han fik ret.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Verdens bedste

På Landsskuet 2018 blev Judee bedste hundyr af Charolais og deltog derfor i Interbreed, hvor hun i et tæt kapløb blev nummer tre på tværs af alle racer.

rich-media-2
Verdensmesteren Judee, her med sin tredje kalv fra januar 2019. Parret udstilles på Landsskuet 2019. Foto: Mogens Stendal.

Efterfølgende blev der indsendt et billede af Judee til en konkurrence om at bliver Europas bedste hundyr af Charolais. Og Judee blev europamester og gik derfor videre til verdensmesterskabet, hvor hun var i konkurrence med tilsvarende vindere fra Asien/Afrika, Sydamerika og Nordamerika.

Da det hele var afgjort, kunne Judee smykke sig med titlen Miss World 2018 - Champion of the World.

Der har været indsendt billeder af kandidater fra i alt 77 lande, og der har været tilsvarende konkurrencer inden for øvrige kødkvægsracer.

Hereford tæt på

Vinderen af Landsskuets Interbreed 2018 var en Hereford-kvie fra Bent Sørensen, Rosenkær Polled Hereford i Assentoft syd for Århus.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Som nyfødt fik den navnet Rosenkær Miss World. Herefordkvien vandt godt nok europamesterskabet, men måtte i finalen om verdensmesterskabet se sig slået - trods navnet "Miss World".

Hyldest i Canada

Som ejer af verdensmesteren 2018 er Laurits Gellert i november 2019 inviteret til Edmonton i den canadiske stat Alberta. Med alt betalt, fly og ophold. Dette er i forbindelse med et stort, internationalt dyrskue i Edmonton, Farm Fair International. Alle ejere af verdensmesterdyrene vil på skuet blive hædret og hyldet efter alle kunstens regler.

I Canada venter en stor oplevelse for Laurits Gellert, der i næsten 40 år var bestyrer af Ecco-koncernens fornemme besætning af Charolais på Ecco Farm ved Bredebro i Sønderjylland.

rich-media-4
Laurits Gellert var i næsten 40 år driftsleder på skokonsortiet Eccos avlsgård ved Bredebro. Ecco Farm havde en fornem charolaisbesætning. Foto: Mogens Stendal.

Men inden Laurits Gellert smutter til Canada, udstiller han igen Judee på Landsskuet 2019 i begyndelsen af juli måned, selv om der ikke rigtigt er mere at vinde på den front.

Medmindre Judee igen går videre til Interbreed - og det kan jo ske, for det forlyder, at Judee fortsat er i topform.

rich-media-6
Laurits Gellerts besætning med navnet Charolais-g består af bare fire køer plus opdræt, men det er ganske betydelige køer. Foto: Mogens Stendal.