Lyt til artiklen:

Markræs skyld i markbrand

00:00
Hastighed: ???x
01:43

Abonnementsartikel

En 15-årig dreng var lørdag årsagen til en markbrand i en stubmark. Ilden var i fare for at brede sig, så politiet måtte evakuere en nærlæggende ejendom og heste på fold blev flyttet i sikkerhed. Drengen kan se frem til en sigtelse for overtrædelse af beredskabsloven.

Ved 18-tiden lørdag kørte politi og brandvæsen til endnu en brand, denne gang i en bil, som holdt på en mark på Knabstrupvej ved Krøjerup i Regstrup på Midtsjælland.

En 15-årig dreng havde fået lov til at køre på marken af landmanden, men bilen gik tør for benzin ude på marken. Drengen nåede kun at køre ganske kort, før bilen gik ud ved første vending. Bilen begyndt at ryge fra motorrummet, så drengen løb hjem, og der blev slået alarm, skriver Midt- og Vestsjællands Politi i døgnrapporten.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Drengen tog en brandslukker med tilbage, og forsøgte at slukke ilden. Politi og brandvæsen kom frem herefter, hvor det nu brændte kraftigt i marken.

Brandskader i ansigtet

På grund af vindretningen, var der risiko for, at ilden kunne sprede sig til en ejendom med en lade på Knabstrupvej, så politiet besluttede at evakuere beboerne, men traf ingen hjemme. Patruljen reddede en hund med ud fra stedet i sikkerhed. Heste på en fold tæt ved marken blev flyttet i sikkerhed.

Brandvæsnet fik kontrol over ilden mod Knabstrupvej før den spredte sig til noget bebyggelse. Ilden spredte sig mod syd, men en landmand kom med en stor harve og lavede et brandbælte, og ilden blev slukket.

Politiet afhørte den 15-årige, som blev sigtet for at overtræde reglerne i beredskabsloven. Hans mor blev orienteret om sagen. Den 15-årige fik små brandskader i ansigtet i forbindelse med brandslukningen, men slap ellers uskadt.