Lyt til artiklen:

Ventilationsproducent med hidtil bedste resultat

00:00
Hastighed: ???x
03:30

Skov Gruppen, der producerer ventilation, managementsystemer og digitale services til animalsk produktion, har afsluttet regnskabsåret 1. oktober 2020 til 30. september 2021. Årets omsætning viser en fremgang på 10 procent, skriver Skov i en pressemeddelelse.

Fremgangen er opnået gennem organisk vækst, hvor specielt Rusland, Kina, Australien og Mellemøsten har bidraget positivt til resultatet i 2020/21.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Drevet af de høje svinepriser i første halvdel af 2020/21, har aktivitetsniveauet i Danmark også været højt, og vi har blandt andet bygget flere nye slagtesvinestalde, fortæller Leo Østergaard, CEO, Skov A/S.

- De lave svinepriser i anden halvdel af året har sammen med fortsatte udbrud af svinepest og prisstigninger på blandt andet byggematerialer reduceret aktivitetsniveauet specielt i Europa, skriver Skov.

- Andre regioner fortsætter dog med et højere aktivitetsniveau, så til trods for en øget usikkerhed er vi samlet set fortrøstningsfulde for det kommende regnskabsår, fortsætter Leo Østergaard.

Investering i fremtiden

- Vi har igangsat byggeriet af et nyt logistikcenter i Glyngøre, som tages i brug i slutningen af 2022. Sammen med et nyt lagerstyringssystem vil det give os den nødvendige kapacitet og effektivitet til at understøtte den fortsatte vækst, udtaler Leo Østergaard.

Digitalisering og optimering af Skovs interne processer og kommunikation med kunderne er et område, der investeres kraftigt i. Herunder administrative robotter samt en portal til kunder og forhandlere kaldet MySKOV.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Udvikling af nye produkter fortsætter, og i 2020/21 lancerede vi den første digitale service under navnet FarmOnline+. Denne platform vil løbende blive udvidet med nye applikationer til kunderne til gavn for landmændenes egen digitalisering og forretning, fortæller Leo Østergaard.

Nye forretningsområder

Skov overtog i 2019 Secco, der er specialister i ventilation til kvæg. Synergierne viser sig nu ved at Seccos omsætningen i 2020/21 er vokset med 17 procent i forhold til året før.

I 2020/21 startede Skov med at udvikle ventilationsløsninger til insektproduktion. Produktiviteten i en insektproduktion er meget afhængig af en velfungerende ventilationsløsning, som tager udgangspunkt i dyrenes behov.

- Gennem intensiv udvikling og tests er SKOV nu klar til at levere dedikerede og konkurrencedygtige løsninger. Vi er i dialog med flere potentielle kunder i Danmark og globalt, som alle har planer om væsentlige investeringer i produktion af insekter, fortæller Leo Østergaard.

Året 2020/21 har været ekstraordinært for Skovs ansatte på grund af Covid-19 pandemien.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Vi skylder vores medarbejdere en stor tak for den høje fleksibilitet og store indsats. Det gælder både de medarbejdere, som i lange perioder måtte arbejde hjemmefra, og ikke mindst de medarbejdere, der mødte ind på arbejdspladsen for at sikre en intakt forsyningskæde, afslutter Leo Østergaard.

Gennem 2020/21 er organisationen i Skov udvidet med yderligere 30 medarbejdere.