Lyt til artiklen:

Kornets Hus kan fejre sin første sommer

00:00
Hastighed: ???x
02:31

Sommeren har for mange danskere budt på nye oplevelser herhjemme, og den interesse har man også mærket i Kornets Hus. De seneste måneder har tusindvis af turister lagt vejen forbi Guldagervej syd for Hjørring, hvor det smukke hus dukker op midt i kornmarkerne.

Både børn og voksne, turister og lokale har deltaget i de velbesøgte bage-workshops, smagt sig igennem de friskbagte lækkerier i cafeen, været med på en af de daglige rundvisninger og gået på opdagelse i husets udstilling. Utallige kanelsnegle, pizzaer, surdejsboller er blevet bagt, og daglig leder Johannes Haandsbæk Vestergaard ser tilbage på de første tre måneder af husets levetid med stor tilfredshed, skriver Kornets Hus i en pressemeddelelse.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Det har simpelthen været fantastisk at se huset fyldt med liv fra morgen til aften. Der har været gang i bageovnene, duften af nybagt brød har spredt sig i hele huset, og vi har oplevet en meget positiv respons fra de mange besøgende, fortæller Johannes Haandsbæk Vestergaard begejstret.

Undervisning

Der har sommeren over været åbent for besøgende seks dage om ugen, og nu hvor højsæsonen er ovre, skruer Kornets Hus ned for den del af driften, så der resten af året vil være åbent for besøgende i weekender. I hverdagene vil husets personale i stedet fokusere på undervisningstilbud, hvor der både tilbydes skoletjeneste, bagekurser for madprofessionelle og hobbybagere, samt samarbejdsprojekter med de lokale erhvervsskoler.

- Nu glæder vi os til at fortsætte arbejdet med at udfolde flere af de andre aktiviteter, som kommer til at definere husets liv," fortæller Johannes Haandsbæk Vestergaard og fortsætter:

- Kalenderen for vores skoletjeneste er allerede fyldt for resten af året, og vi har hele sommeren måttet sætte flere bagekurser i kalenderen i takt med, at de er blevet udsolgt. Vi kunne ikke være mere tilfredse med den modtagelse, projektet har fået, siger han.

Særligt glæder husets medarbejdere sig til at komme i gang med de aktiviteter, som er muliggjort gennem den fondsbevilling fra 5 millioner kroner, som Kornets Hus modtog fra Nordea-fonden lige før sommeren. Disse projekter kredser særligt om tilbud til børn og unge og indebærer blandt andet kornkasser med tilhørende undervisningsforløb, som skoler i landet kan få tilsendt, en mobil kornkaravane, som næste sommer kommer rundt i landet, samt en aktivitetsplads i Kornets Have, som efter planen indvies til påske 2022.