Lyt til artiklen:

21.000 lærte om korn: I 2023 skal endnu flere besøge Kornets Hus

00:00
Hastighed: ???x
01:55

Abonnementsartikel

Det seneste år var mere end 21.000 gæster forbi Kornets Hus i Vendsyssel, og oplevelsescenteret satser på, at endnu flere indløser billet i 2023.

Det er mindre end to år siden, at Kornets Hus inviterede de første gæster inden for. Siden har det nationale center for viden, oplevelser og inspiration om korn trukket mange besøgende til.

- Vores åbning i 2021 gik over al forventning, så vi havde kalkuleret med en lille tilbagegang i antallet af besøgende i 2022, men vi har faktisk haft et stigende antal besøgende i det forgangene år, siger Johannes Haandsbæk Vestergaard, der er centerleder i Kornets Hus.

Artiklen fortsætter efter annoncen

I 2022 besøgte mere end 21.000 turister og lokale den nordjyske attraktion, der ligger syd for Hjørring.

Nye tiltag på vej

Selv om det var lidt overraskende for centerlederen, at antallet af besøgende steg det seneste år, så ser han frem mod endnu flere besøgende i 2023.

- Vi har flere nye ting på vej i blandt andet vores store have, og jeg håber, at vi kan trække endnu flere sommergæster herud, så vi får en lille vækst igen i år, siger Johannes Haandsbæk Vestergaard til Maskinbladet.

Kornets Hus kan fejre sin første sommer

Se også:

Kornets Hus kan fejre sin første sommer

Oplevelsescenteret har åbent hele året, og det er et meget bredt publikum, der kommer på besøg.

- Der kommer mange børnefamilier, men også ændre eller pensionerede landmænd. Og så er der også en trend med bagning lige nu, som trækker folk til.

Artiklen fortsætter efter annoncen

rich-media-4
Særligt bagekurser og workshops har der været stor interesse for, og knapt 3.500 gæster var det seneste år forbi Kornets Hus' bageri, hvor der var kurser med fokus på alt fra surdejsbrød og rugbrødsbagning til pizzaworkshops og kagedyst for hele familien. (Foto: Rasmus Hjortshøj)

Til sommer åbner en nyanlagt aktivitetsplads i den store kornhave, hvor der er flere bålpladser og et stort udekøkken.

Desuden er en stor ansøgning til Fonden for Økologisk Landbrug gået igennem, og det betyder, at Kornets Hus vil arbejde med et projekt, hvor man blandt andet undersøger, hvordan kornet bliver en del af en vegetarisk og sund hverdagskost. Det kommer til at ske med en række grønne inspirationsaftener, hvor man kan få ny viden og smag for det grønne køkken.

rich-media-5
Kornets Hus åbnede i maj 2021 og ligger syd for Hjørring i Nordjylland. (Foto: Rasmus Hjortshøj)