Lyt til artiklen:

Kornets Hus åbner i midten af december

00:00
Hastighed: ???x
02:30

Den 12. december slår Danmarks nye madkulturhus, Kornets Hus, dørene op. Her kan kan man dyrke, høre om, bage med og smage på historiens vigtigste fødevare: Kornet.

Det skriver Kornets Hus i en pressemeddelelse.

Afspil igen

Læs mere

Luk annonce

Det nu færdigindrettede hus rummer både et stort åbent bageri, hvor gæster inviteres indenfor til at deltage i alt fra pizzabagning for hele familien, kage-konkurrencer og nørdede surdejskurser, samt en spændende interaktiv udstilling, som følger kornets store indvirkning på vores kultur helt fra bondestenalderen 4000 år f.Kr. og frem til nutidens bage-entusiaster

- Kornets Hus fortæller verdens vigtigste historie. Efter et helt livs arbejde med at udforske kornets mange muligheder og perspektiver er det et stort privilegie at få lov at se huset blive en realitet. Vi er meget taknemmelige og ydmyge over den store opbakning, vi har oplevet fra lokalområdet og de trofaste bidragsyderne. Nu glæder vi os bare til at dele stedet med andre, siger Jørn Ussing Larsen, der fik ideen til huset.

I spidsen for Kornets Hus står centerleder Johannes Haandsbæk Vestergaard sammen med fødevareingeniør og bagenørd Christiane Lindrup Pedersen samt mangeårig leder af mølleriet Aurion og idémand til Kornets Hus, Jørn Ussing Larsen.

De glæder sig til, at huset snart summer af liv og dufter af friskbagt brød.

Særligt håber de, at de lokale vil tage godt imod projektet og bruger huset.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Og at det store projekt kan formå at trække turister fra sommerhusområderne.

- Kornets Hus er en gave til alle nordjyder og madelskere fra hele landet, fortæller Johannes Haandsbæk Vestergaard, der selv er kok og tidligere har drevet restauranter i København.

- Vi glæder os til at inspirere de besøgende og give dem både brugbar viden og nye smagsoplevelser. Kornet rummer et væld af gode historier, og dem kan man som gæst i Kornets Hus få indblik i igennem sanseoplevelser og fede aktiviteter.

Idémanden bag Kornets Hus, Jørn Ussing Larsen, er også kendt som manden, der for årtier siden genintroducerede spelt til de danske husholdninger.

I dag ser han Kornets Hus som et monument over hans eget og mange andres arbejde med udviklingen af kornets alsidighed. Idéen til Kornets Hus er spiret fremover de sidste 17-18 år.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Hurtigt dannede der sig en forening af lokale ildsjæle, som ufortrødent har arbejdet videre med planerne og i dag fortsat spiller en stor rolle i Kornets Hus dagligdag.