Lyt til artiklen:

L&F: Glædeligt med EUs markedsfokus på økologi

00:00
Hastighed: ???x
01:51

EU-Kommissionen har netop offentliggjort deres økologi-aktionsplan, der skal understøtte målsætningen om 25 procent økologisk areal i EU i 2030. Der er særligt fokus på at øge markedet for de økologiske produkter og så lægges der op til, at alle medlemslande skal udarbejde økologistrategier med specifikke mål for, hvordan det enkelte land kan bidrage til den samlede målsætning.

I forbindelse med offentliggørelsen har Landbrug og Fødevarer udsendt en kommentar som reaktion på planen.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Det er glædeligt, at EU-Kommissionen har konkret fokus på, at det er markedet, der i sidste ende skal sikre omlægning til økologisk produktion. Det er afgørende for landmændenes sikkerhed og planlægning, at der er en vedholdende efterspørgsel efter de økologiske produkter, siger Hans Erik Jørgensen, formand for økologisektionen i Landbrug & Fødevarer.

Landbrug & Fødevarers viceformand Lone Andersen, der også er formand for Copa og Cogecas økologiarbejdsgruppe ser frem til at arbejde med de nye europæiske indsatsområder.

- Med planen vil Kommissionen sætte gang i gode tiltag, der styrker troværdigheden og som kan forbedre og mangfoldiggøre den økologiske produktion. Jeg er også meget glad for, at planen har indsatsområder, der målrettes arbejdsvilkår, lige vilkår mellem køn og gode muligheder for unge landmænd siger Lone Andersen

- EU-Kommissionen har lagt en meget ambitiøs plan og det bliver en spændende udviklingsperiode. Jeg ser frem til at trække i arbejdstøjet og arbejde med planen både i Bruxelles og herhjemme. Jeg vil gøre mit for, at Kommissionen sikrer, at alle er klædt på til indsatserne", fortsætter hun.