Lyt til artiklen:

Danish Crown fjerner leverancekvoter

00:00
Hastighed: ???x
03:00

Abonnementsartikel

Som følge af ekstraordinært høje tilmeldinger af grise til slagtning efter udbruddet af afrikansk svinepest i Tyskland valgte Danish Crown i november at indføre kvoter for ejernes leverancer. Øget kapacitet på Danish Crowns slagterier gør nu, at kvoterne kan afskaffes med virkning fra 15. marts.

Siden efteråret har Danish Crown øget slagtekapaciteten i Danmark betydeligt. Der er ansat omkring 500 nye medarbejdere for at sikre, at de ekstra grise, der fedes op i Danmark efter udbruddet af afrikansk svinepest i Tyskland, kan slagtes på Danish Crowns danske slagterier.

Derfor kan Danish Crown fra 15. marts afskaffe leverancekvoterne.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Det skriver Danish Crown i en pressemeddelelse.

- Jeg er glad for, at vi nu er tilbage ved mere normale tilstande i Danish Crown, hvor vi har en kapacitet, som kan matche den løbende tilmelding af grise til slagtning. Alle led i kæden fra de chauffører der henter grisene, over de ansatte på slagterierne til dem der står for planlægning, salg og logistik, har leveret en helt fantastisk indsats de seneste måneder. Derfor er vi kommet godt igennem en udfordrende periode, siger Erik Bredholt, der er bestyrelsesformand i Danish Crown.

Udbruddet af afrikansk svinepest skabte i første omgang markant højere tilmeldinger af grise til slagtning. Det fik bestyrelsen i Danish Crown til at indføre venteliste for nye andelsejere og kvoter for andelsejernes leverancer, så servicen af andelsejerne kunne opretholdes.

I perioden fra den 1. oktober til 31. januar har Danish Crowns ejere leveret 11 pct. flere grise til slagtning end i den samme periode sidste år. Lige efter jul havde Danish Crowns ejere over 300.000 slagteklare grise gående i staldene. Det svarer til mere end en uges slagtning, men mængden af udsatte grise er nu reduceret betragteligt, og med den øgede kapacitet på plads åbner det for, at kvoterne kan fases ud.

- En stigning på 11 pct. er meget, når det kommer til afhentning, slagtning og salg, og det bekræfter mig i, at vi tog den rigtige beslutning, da vi i sin tid indførte kvoterne og lavede en venteliste for nye andelsejere. Det har været med til at sikre, at vores service til ejerne har været opretholdt på et højt niveau, siger Erik Bredholt, der er bestyrelsesformand i Danish Crown.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Kvoterne for andelsejernes leverancer afskaffes med virkning fra mandag den 15. marts. På det tidspunkt er Danish Crown efter planen påbegyndt fremrykning af grise op mod påskens helligdage. Lige nu skæres hurtigt i antallet af udsatte grise og ved udgangen af denne uge, vil Danish Crown være nede på cirka 60.000 udsatte grise.

Når de udsatte grise er væk, vil bestyrelsen løbende vurdere muligheden for at påbegynde optagelse af nye leverandører fra ventelisten under hensyntagen til kapaciteten på slagterierne.

- Vi har hele tiden understreget, at vi gerne vil have flere grise til Danish Crown, og jeg ser frem at byde nye leverandører velkommen i virksomheden, for det er alt andet lige en meget positiv udvikling, siger Erik Bredholt.