Lyt til artiklen:

Væsentligt fald i tyske overskudsgrise

00:00
Hastighed: ???x
02:41

Abonnementsartikel

Mens noteringen stiger i Spanien er der samtidig væsentligt fald i antallet af tyske overskudsgrise.

Det europæiske slagtesvinemarked ser fortsat balancerende ud samtidig med tiltagende positive tendenser. Mens nogle noteringer stadigvæk træder vande, steg den spanske notering. I Italien er priserne på slagtesvin lige siden årets begyndelse steget lidt efter lidt. Også Belgien fortsætter den påbegyndte positive tendens med yderligere et lille plus, skriver Danske Svineproducenter i sit ugenyt.

Med en stigning på to korrigerede cent lægger den spanske notering sig igen foran den danske og altså på førstepladsen i gruppen af de fem EU-lande med flest svin.

Artiklen fortsætter efter annoncen

En blomstrende eksportefterspørgsel sørger for positive impulser i det sydlige EU-land. Ifølge det spanske nyhedsmedie Mercolleida er særligt Philippinernes efterspørgslen efter svinekød stor, men også Vietnam, Sydkorea og Japan er stabile aftagere.

Det forlyder også, at skærpede kinesiske covid-19-kontroller giver usikkerhed ifm. Spaniens eksport til Kina. I Belgien resulterer de små impulser i efterspørgslen og det let faldende udbudspres kun i endnu en lille stigning.

Med en belgisk korrigeret notering på 1,03 euro er afstanden til de europæiske konkurrencer stadigvæk stor. Som følge af faldet i bestanden og en lavere smågriseimport falder levendeudbuddet i Tyskland stærkt, og afviklingen af overskudsgrisene skrider voldsomt fremad på grund af de stabile slagteaktiviteter, man har set på det seneste.

Hollandsk slagteri

I Holland var nyheden om, at Van Rooi-slagteriet blev totalt afskåret fra at eksportere til Kina det store samtaleemne den forgangne uge. Van Rooi er pga. af deres store frysekapacitet en vigtig, hollandsk Asien-eksportør. Nu frygter markedsinteressenter både en reducering af slagteriets slagtemængder og et større udbud af varer på det europæiske hjemmemarked.

De franske markedsinteressenter beretter om en generelt god eksportefterspørgsel samtidig med, at kødhandlen på hjemmemarkedet er vanskelig, og der handles til lave priser. Fra Danmark rapporteres der om et forsat stabilt europæisk kødmarked. De danske overskudsgrise afvikles fortsat vha. arbejdstidsudvidelser på nogle slagterier.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Tendensen på det tyske marked

I ugens begyndelse er det vinterens komme, der bestemmer markedsforløbet. På grund af de vinterlige kørselsforhold er der delvise forsinkelser i leveringerne, og i de næste dage må man forvente yderligere begrænsninger i logistikken. Også slagtesvineproducenternes leveringsvillighed forringes for at forhindre en nedkøling af staldene. Generelt er udsigten derfor som minimum fortsat stabil, skriver Danske Svineproducenter.