Semler Agro introducerer en sæsonbaseret udlejningsløsning af landbrugsmaskiner uden forpligtigelser og med større frihed. Det nye koncept skal gøre det muligt for Semler Agro at tilbyde markedet en bred vifte af finansielle løsninger og muligheder, som gør det økonomisk overskueligt at erhverve sig ekstra maskinkraft, skriver Semler Agro i en pressemeddelelse.

- Formålet med det nye koncept er, at vi tilbyder sæsonleje som en slags prøveperiode for landmanden. Det er en stor investering at købe nye landbrugsmaskiner, og derfor arbejder vi hele tiden på at udvide vores vifte af fleksible løsninger, der passer til landmanden. Derfor introducerer vi nu for første gang muligheden for at kunne leje på halvårsbasis, forklarer Jens Illemann, der er Senior Key Account Manager i Semler Agro, og en af de to arkitekter bag det nye udlejningskoncept.

Konkret kan landmænd med det nye udlejningskoncept erhverve sig en ny traktor i et halvt år og i minimum 500 oppetimer. Alt er inklusive og det eneste, man betaler for, er selve lejen af traktoren. Når den seks måneders lange lejeperiode er overstået, tilgår landbrugsmaskinerne Semler Agros Used Equipment Center, der er Semler Agros center for brugte landbrugsmaskiner.

En win-win situation som Rasmus Thing forklarer det:

- Lige nu oplever vi stor efterspørgsel på lettere brugte landbrugsmaskiner. På den måde kan vi slå to fluer med et smæk. Vi kan sørge for, at den danske landmand får de maskiner, han har brug for til at klare sig igennem sæsonen, og når sæsonen er slut, kan vi sælge maskinen videre til det voksende marked af landmænd, der ønsker en fordelagtig investering, der passer til individuelle behov, siger Rasmus Thing.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Samarbejde med John Deere

Det nye udlejningskoncept er udviklet i samarbejde med John Deere. Planen er, at det danske marked skal fungere som et pilotprojekt. Går alt efter planen, skal det nye udlejningskoncept rulles ud på andre europæiske markeder.

- Landbruget gennemgår lige nu store strukturelle udvikling, hvilket betyder, at behovet også konstant forandrer sig. For mange er det derfor ikke usandsynligt, at de i perioder har brug for yderligere hjælp. Her kan vi træde til og tilbyde en fleksibel og lettilgængelig løsning uden forpligtigelser. Det sikrer maksimal frihed for landmanden til at navigere i et mere agilt marked, siger Rasmus Thing.

Han suppleres af Jens Illmann:

- Det tapper ind i den moderne verden, hvor folk har en anden form for kapacitet, der kræver mere fleksibilitet. For alle landmænd handler det om at sikre maksimal udnyttelse og drift, og det kan man opnå ved at leje landbrugsmaskinerne i de perioder, hvor der faktisk har brug for den.