Abonnementsartikel

Eksportør er tilfreds med, at de brodne kar i branchen får mere dyrlægekontrol, men synes regningen er for dyr.

Kvægeksportør Anders Rasmussen, der eksporterer omkring 30.000 køer og kalve om året, vil blive berørt at den nye aftale om kontrol af dyretransporter. Aftalen er vedtaget af alle Folketingets partier med henblik på at sikre bedre dyrevelfærd.

Kontrollen vil blive skærpet for de eksportører, der gentagne gange overtræder reglerne for dyrevelfærd, mens de, der overholder reglerne til punkt og prikke vil slippe med mindre kontrol og dermed billigere.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Anders Rasmussen er enig i, at man skal gå mere efter de brodne kar i branchen, men påpeger samtidig, at der fortsat er meget, der bør gøres bedre. Det skriver Dagbladet Holstebro Struer.

En af de ting, der ifølge Anders Rasmussen bør gøres bedre, er den pris, som eksportørerne betaler for dyrlægekontrol, hver gang dyr skal transporteres ud af landet. Det kan koste fra 344 kroner til 468 kroner per påbegyndt kvarter, afhængig af om det er i en samlestald eller hos en landmand. Derudover skal et startgebyr på mindst 534 kroner lægges oveni.

- Det er helt urimeligt høje priser, vi betaler for dyrlægekontrol, siger Anders Rasmussen til Dagbladet Holstebro Struer. Han betaler op mod en million kroner om året for kontrollen.