Abonnementsartikel

Der er netop afsat flere penge til minivådområde, da interessen er stor. Martin Merrild roser både landmændene og ministeren for initiativet.

Stoltheden er nem at få øje på hos Martin Merrild, formand for Landbrug & Fødevarer, skriver L&F i en pressemeddelelse.

Ønsket om at gøre en ekstraordinær indsats for vandmiljøet er stort blandt landmændene, og intet mindre end 338 har meldt sig på banen i årets ansøgningsrunde hos Miljø- og Fødevareministeriet.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Interessen har været så stor, at det har resulteret i en markant overansøgning, og fødevareminister Mogens Jensen kvitterer nu for landmændenes ihærdighed ved at afsætte yderligere 60,6 millioner kroner til området i 2019.

Dermed kan man imødekomme alle ansøgninger, der opfylder kravene.

Sådan lyder det i dag fra Miljø- og Fødevareministeriet.

- Hundredvis af landmænd vil frivilligt tage jord ud af drift, afbryde drænene fra oplandet og etablere et minivådområde, så vi som samfund kan få et endnu bedre vandmiljø i fremtiden. Jeg er stolt over, at så mange landmænd ønsker at tage helt konkret ansvar på fællesskabets vegne, for etableringen af et minivådområde er absolut ikke noget, man 'bare lige gør', siger Martin Merrild og tilføjer:

- Vi vil gerne kvittere for, at ministeren prioriterer det her område lige så højt, som vi gør.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Ifølge Miljø- og Fødevareministeriet kan den samlede reduktion af kvælstofudledningen blive cirka 158 ton om året, hvis alle 338 projekter bliver realiseret.

- Landmændene løfter et vigtigt samfundsansvar med deres minivådområdeindsatser, og jeg vil gerne rose dem for selv at komme på banen og søge om så mange minivådområder. Samtidig kan man som almindelig borger glæde sig over den forskønnende effekt og det rigere dyreliv omkring vandhullerne, som minivådområderne også bidrager med, siger Mogens Jensen.