Data om AF indberettet i sidste uge til OIE fra de vietnamesiske myndigheder viser, at afrikansk svinepest spredes hastigt i landet. Der er nu konstateret mere end 2.100 tilfælde i 29 provinser. Flest tilfælde er konstateret i de nordlige provinser, men sygdommen er også konstateret i det sydlige Vietnam. Mere end 1,2 mio. svin er slået ned eller døde som følge af sygdommen, skriverL&F Markedsnyt.

Ifølge myndighederne i Vietnam er situationen meget uoverskuelig, og man forventer, at sygdommen vil spredes yderligere til nye områder. Sygdommen er indtil nu først og fremmest konstateret i mindre besætninger. Men myndighederne regner det for sandsynligt, at nogle af de større svinebesætninger i den centrale del af landet også vil blive ramt.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Rabobank forventer, at produktionen af svin i Vietnam vil falde med mindst 10 procent i 2019. Rabobank forventer, at faldet i produktion vil betyde et fald i forbruget af grisekød på syv procent. Den lavere produktion forventes dog også at betyde en stigning i Vietnams import af grisekød. Herudover noterer Rabobank sig også, at Vietnams import af kyllingekød er steget 123 procent indtil nu i år, og man forventer en fortsat stor import af kyllingekød resten af året.