De 90 medlemmer i Dansk Klovbeskærerforening har netop valgt ny formand. 37-årig Jesper Hadberg Danielsen har takket ja til posten.

Den nye formand har været med i bestyrelsesarbejdet i et år, og havde håbet på at få mulighed for at samle mere erfaring i bestyrelsesarbejdet og kigge både formand og næstformand over skulderen, inden han overtog tillidsposten.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Jeg har fuld respekt for deres beslutning om at gå af. Jeg havde dog håbet på en lidt mere flydende overgang, siger Jesper Hadberg Danielsen.

Både Kaj Andersen, formand, og Marinus Bonde, næstformand, valgte at forlade bestyrelsen på samme tid.

Efter generalforsamlingen i foreningen består bestyrelsen af: Bo Bruus Sørensen, Carsten Vester, Henrik Bruun og Sofie Bjørn Skovsgaard.

Far og søn

Jesper Hadberg Danielsen har været selvstændig klovbeskærer i ti år. Siden han blev færdiguddannet beskærer, har han kørt parallelt med sin far, der har kørt som klovbeskærer i over 40 år. Far og søn har distrikt i en radius af 50-60 kilometer ud fra Skjern.

Den nyvalgte formand har ikke tænkt sig at komme med de helt store ændringer i foreningen, men i stedet bakke op om arbejdet med at oprette en autoriseret uddannelse som klovbeskærer.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Jesper Hadberg Danielsen fortæller, at han som helt ung blev undervist i faget af den tidligere formand, Kaj Andersen, på Landbrugsskolen i Holstebro.

- Vi vil som forening fortsætte linjen, men også prøve at blive mere synlige i offentligheden, og også overfor de uautoriserede beskærer, siger formanden.