Abonnementsartikel

Op til Nutrifair har Wiking Meat landet stor kontrakt med fokus på bæredygtigt opdræt af grise uden brug af GMO og antibiotika med Lidl.

Med fokus på bæredygtigt opdræt af grise uden brug af GMO og antibiotika har Wiking Meat System landet stor kontrakt med Lidl

Det er med en skelsættende og dugfrisk kontrakt i inderlommen, at Ingo Walterscheid, direktør i Wiking Meat System, møder de besøgende på NutriFair i næste uge.

- På NutriFair visualiserer vi hele værdikæden i vores koncept fra marken til bordet - eller i al fald til køledisken, som vi opstiller på standen med vores produkter.

Ingo Walterscheid, direktør Wiking Meat System

Han har netop indgået aftale med den tyske discountgigant Lidl om at levere grisekød til samtlige Lidl-butikker i landet. Kødet kommer fra grise, der er opdrættet efter Wiking Meat System's særlige koncept, som sætter bæredygtighed, sundhed og trivsel for grisene i højsædet.

Afspil igen

Læs mere

Luk annonce

Det betyder, at grisene opdrættes antibiotika-frit*, med GMO-frit foder næsten udelukkende dyrket i Danmark. Desuden har de minimum 20 procent mere stiplads, de bevarer deres haler, transporteres maks 2,5 timer i deres levetid, og de slagtes og opskæres i Danmark.

- Desuden kan forbrugerne på hver eneste pakke se, hvor kødet kommer fra. De kan med deres smartphone scanne en QR-kode og læse meget mere om den pågældende opdrætter. Det giver en helt anden nærhed og tryghed, i stedet for at kødet kommer fra en eller anden anonym leverandør, bemærker Ingo Walterscheid.

Han glæder sig til at møde en masse svineproducenter på NutriFair og fortælle, hvilke fordele og muligheder der kan være ved at blive Wiking Meat opdrætter.

- Det tager 8 til 12 måneder at komme i gang med vores program, så det handler om at tænke fremad og vurdere, om konceptet tiltaler én, konstaterer Ingo Walterscheid, som spår, at interessen for dyrevelfærd og bæredygtighed kun går én vej de kommende år. Også den kritiske bevågenhed på brugen af antibiotika - som medvirker til antibiotika-resistens hos mennesker - vil vokse, mener han.

- På NutriFair visualiserer vi hele værdikæden i vores koncept fra marken til bordet - eller i al fald til køledisken, som vi opstiller på standen med vores produkter. Vi har blandt andet standsamarbejde med New Holland, som præsenterer deres bud på en metandrevet traktor. Assentoft Silo er også med som producent af biogasanlæg, og vores gode samarbejdspartner Silkeborg Slagteren repræsenterer forarbejdningssiden, slutter Ingo Walterscheid.