Abonnementsartikel

Lone Bertelsen glæder sig over de stigende mælkepriser. Hun håber, de kan bruges til at genskabe en rationel drift.

Det er ikke kun den tabte indtjening, der gør ondt, selv om det i sig selv er alvorligt nok. Men krisen har også pillet glansen af mange bedrifter, simpelthen fordi det har været nødvendigt at spare alle steder - også dér, hvor det ikke var hensigtsmæssigt.

Det fastslår Lone Bertelsen, Frøholm ved Ørsted på Djursland. Selv har hun været i hver krog for at finde penge, der kunne opveje de lave priser. Hun har brugt mere grovfoder, holdt kvierne på græs, reduceret medarbejderstaben og udsat vedligeholdelse.

Derfor skal pengene fra de stigende mælkepriser først og fremmest bruges til at lukke huller, men hun glæder sig også til at få genskabt bedriften med et optimalt flow i arbejdsgangen i løsdriften og malkestalden.

- De mange besparelser har resulteret i en bedrift med en uhensigtsmæssig arbejdsgang, der gør det daglige arbejde tungt og tidsrøvende, siger hun og fortsætter:

Afspil igen

Læs mere

Luk annonce

- I stedet for at bygge har vi måttet stoppe køer ind alle vegne, selv i halmladen. Det betyder også, at det tager tid at få malket, fordi vi skal hente køerne rundt omkring.

Hun har allerede et byggeprojekt klar, men både banken og Vækstfonden har hidtil vendt hende ryggen. Nu håber hun, at den øgede indtjening gør hende mere attraktiv i långivernes øjne.

- Det er dybt frustrerende at være så låst, at vi ikke engang kan lave de små forbedringer, der kunne øge indtjeningen, siger hun med vægt i stemmen.

Læs mere i Bovilogisk

Læs mere i det nyeste nummer af Bovilogisk, der udkommer fredag den 13. januar.

Har du abonnement på bladet, kan artiklen allerede nu læses på www.bovilogisk.dk. Ikke-abonnenter kan også læse artiklen på hjemmesiden ved at købe adgang til artiklen - klik her.

Der kan bestilles abonnement på www.bovilogisk.dk eller 7620 7970.