På Mejltangegård ved Hyllested, med 630 søer i løsdrift, havde Rasmus Brøgger torsdag sidst på eftermiddagen ni gæster med i stalden, nemlig to børnefamilier fra henholdsvis Hillerød og Aarhus samt forældrene til en af de ansatte på gården. Djurslandgården er en fælles betegnelse for landbrug, som inviterer alle interesserede på gårdbesøg.

Ifølge Rasmus Brøgger, der også var med i Djursland Gården sidste år, er de besøgende generelt meget positivt indstillede og meget interesserede.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Jeg fortæller dem en masse, jeg synes de bør vide, og så stiller de spørgsmål, for eksempel om, hvor gamle forskellige grise er, siger han. Og så er det populært at få lov at holde en lille gris i sine arme.

Tidligere på ugen, mandag eftermiddag, havde Birthe og Peter Koch på malkekvægbruget Ellely på Fjellerup Mark besøg af hele 29 gæster, hvoraf flere var gengangere fra tidligere år.

- Nogle af de besøgende har været her alle fire år, vi har været en del af DjurslandGården, fortæller Birthe Koch. Blandet andre er der bedsteforældre, der hvert år er kommet på besøg med skiftende børnebørn.

Birthe Koch fortæller, at hun synes, at familierne er gode til at lade deres børn få det ud af besøget, som interesserer dem mest. Eksempelvis synes mange af de mindre børn, at det er rigtig sjovt at få lov at "hjælpe til" med at køre foder ind til dyrere. Og for nogle af de lidt større børns vedkommende, at det er dejligt at gå tur på græsplænen med "sin egen" kalv.

Landbrugene i DjurslandGården fortsætter, på skift, resten af sommerferien med at holde åben stald.