Danske Svineproducenters formand, Henrik Mortensen, oplyser, at en samlet bestyrelse på et møde mandag har besluttet at træde ud af bestyrelsen for Videncenter for Svineproduktion (VSP), hvor foreningen i dag er repræsenteret med tre medlemmer. Beslutningen er taget på baggrund af etableringen af det nye DanAvl.

Bestyrelsen er af den opfattelse, at DanAvl-selskabets grundlag og forretningsmodel samt businesscase er i konflikt med Danske Svineproducenters formålsparagraf om at skabe en øget konkurrencekraft for medlemmerne.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Det er vores opfattelse, at hele forløbet omkring konstruktionen af det nye selskab har været rodet og uigennemsigtigt, og der er løbende tilgået os nye oplysninger, der har gjort Danske Svineproducenter utrygge,

Henrik Mortensen, formand for Danske Svineproducenter

- Det er vores opfattelse, at hele forløbet omkring konstruktionen af det nye selskab har været rodet og uigennemsigtigt, og der er løbende tilgået os nye oplysninger, der har gjort Danske Svineproducenter utrygge, siger Henrik Mortensen, formand for Danske Svineproducenter.

Bestyrelsen i Danske Svineproducenter kan hverken forklare eller forsvare centrale punkter i aftalen, og bestyrelsen har protesteret imod disse præmisser, uden at der er fundet en løsning.

Vi har et klart indtryk af, at der i kølvandet på etableringen af det nye selskab opstår en række retssager fra utilfredse forhandlere, KS-stationer, avlere mv., som i værste fald kan stække VSP i kontrollen med det nye DanAvl.

Danske Svineproducenter oplyser, at Danske Svineproducenters formand, Henrik Mortensen, er i forbindelse med forhandlingerne bundet af en tavshedsklausul, som betyder, at Danske Svineproducenter ikke kan kommentere yderligere på de centrale kritikpunkter.