Abonnementsartikel

Snart kan danske forbrugere sætte tænderne i kødet fra en helt ny variant af Frilandsgris, når Hedemarkens Frilandsgris bliver sat til salg i Meny butikker over hele Danmark.

Inden grisene slagtes, skal de dog gå cirka ti uger på en hedemark, og onsdag den 19. august slap Frilandsgrisproducent Torben Langer grisene fri i deres nye omgivelser med højt græs og kratbevoksning.

Omgivelser som tydeligt faldt i grisenes smag.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Der gik nemlig ikke mange minutter, før grisene gik i gang med at udforske deres nye omgivelser, der adskiller sig en del fra den mark, hvor grisene havde levet indtil da.

- Jeg synes, det er spændende at have grisene gående udenfor hele livet. Jeg kan se, at de nyder det, og jeg bliver selv glad, når jeg ser grisene nyde livet på marken, sagde Torben Langer i forbindelse med udsættelsen af grisene.

Vælger Frilandsgris

Også slagtermester Peder Pedersen fra Meny i Struer var til stede, da grisene fik nyt hjem, og han glæder sig til at sælge kødet fra Hedemarkens Frilandsgris og kunne vise de levende grise på film i sin butik.

- Det betyder meget for forbrugernes valg i butikken, når jeg fortæller dem om frilandsgrisenes liv og den dyrevelfærd, der er en del af konceptet. I Struer har vi oplevet en stigning i salget af kød fra frilandsgrise på 35 procent, og der er mange der konsekvent køber kød i Meny netop for at kunne få Frilandsgris, fortæller Peder Pedersen.

Det er specielt ældre kunder, der vælger Frilandsgris, og det skyldes i høj grad smagen.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Jeg får ofte at vide, at kødet smager som i gamle dage, fordi det kan smages, at grisene har gået ude og haft bedre plads. Personligt kan jeg også sagtens smage forskellen og anbefaler derfor også kød fra frilandsgrise til mine kunder, siger Peder Petersen.

Vigtigt med nye tiltag

Han glæder sig derfor til at få Hedemarkens Frilandsgris ud i butikken, og Marketing Manager i Friland Maria Bast glæder sig også til debuten for den nye gris.

- Forbrugerne er generelt glade for kød med en historie, og det lever Hedemarkens Frilandsgris i høj grad op til. Vi har tidligere haft stor succes med lignede projekter, og jeg er sikker på, at Hedemarkens Frilandsgris også vil gå rent ind hos forbrugerne, siger Maria Bast.

Hun var også til stede, da grisene blev sat fri i Holstebro, og forbrugerne kan selv få syn for sagen, når kødet bliver sat til salg, fordi grisenes første timer i deres nye omgivelser blev optaget på film, som skal vises i Meny-butikkerne.