Abonnementsartikel

Kjartan Poulsen langede på LDM's generalforsamling ud efter L&F Kvægs forkastede forslag om at medfinansiere dansk slagtekalveproduktion.

LDM mener, at L&F Kvæg var ude i en vildfarelse, da Kvæg forslog at opkræve 1,7 øre pr. kg mælk, som skulle udbetales som præmier til kalveproducenterne.

- Forslaget var ganske vist koblet på en række andre aftaler, som måske kan gavne branchen og ikke mindst slagterierne, men det kan vi altså ikke leve af på bedrifterne, fastslog Kjartan Poulsen på LDM's generealdforsamling onsdag aften i Esbjerg.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Vildskud skal klippes af

- Selv om fødevareminister Dan Jørgensen (S) forkastede forslaget med en helt anden begrundelse, så håber jeg, at den slags vildskud fremover vil blive klippet af, før de når at blomstre, sagde Kjartan Poulsen.

Han begrunder det med, at mælkeproducenter i forvejen reelt forærer kalvene væk, fordi de kun indbringer de omkostninger, som mælkeproducenterne har til kalvene, indtil de er 14 dage gamle.

- Hvis vi oven i købet skal binde penge i halen, hvordan vil nogen så kunne forklare, at dansk mælkeproduktion kæmper for at blive rentabel, spurgte han og tilføjede, at det rækker hans fantasi ikke til.

Advarsel mod kvæg

Kjartan Poulsen advarede i den forbindelse mod, at Kvæg kan blive en klods om benene på de danske mælkeproducenter. Og derfor advarede han medlemmerne mod at bruge rådgivning, bare fordi den tilbydes.

- LDM er meget opmærksom på, at Kvæg hele tiden skal være et aktiv for danske mælkeproducenter. Men vi skal også selv være opmærksomme og kun bruge rådgivningen, når vi har behov for det, sagde Kjartan Poulsen og mere end antydede, at Kvæg har flere interesser at pleje end blot mælkeproducenternes.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Kvæg har andre og flere kasketter på end vi bruger i LDM, sagde han.