Lyt til artiklen:

Skarp kritik af Velas fra LDM: - Tidsspild og dårlig karma med åbenhed om indtjening

00:00
Hastighed: ???x
02:08

Abonnementsartikel

Formanden for Landsforeningen af Danske Mælkeproducenter, Kjartan Poulsen, langer hårdt ud efter rådgivningsvirksomheden Velas, efter de er kommet med deres tidlige analyse af landbrugsregnskaberne for 2022.

- Stop det.

Så klar og tydelig er meldingen til rådgivningsvirksomheden Velas fra Kjartan Poulsen, der er formand for Landsforeningen af Danske Mælkeproducenter (LDM).

Afspil igen

Læs mere

Luk annonce

Han er meget utilfreds med Velas på grundlag af 19 regnskaber for mælkeproducenter har offentliggjort deres beregninger, som viser et gennemsnitligt overskud på 6,1 millioner kroner for bedrifter med i snit 341 køer.

- Det er tidsspild og dårlig karma for landbruget. Det er underligt at udstille os selv, når det går godt eller skidt. Det kan være svært for den almindelige dansker at forstå sammenhængen i vores økonomi, siger Kjartan Poulsen til Maskinbladet.

Han mener, at rådgivningsselskaberne er i et kapløb med hinanden om at komme med de første tal, og han kalder det en mærkelig kultur.

- Hvorfor er det så magtpålæggende for rådgivningsselskaberne at få udbredt præcise tal for, hvad deres kunder har tjent? Det er ikke en information, som vi kan bruge til noget i landbruget, siger formanden.

Mælkeproducenter skummer fløden

Se også:

Mælkeproducenter skummer fløden

Selvpromovering af regnskabsafdelinger

LDM har overordnet skrevet til Velas, men Kjartan Poulsen overvejer at kontakte dem igen.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Jeg kan ikke forstå, at de bliver ved. Det skal have en ende, for det her er bare en selvpromovering af deres regnskabsafdeling.

Han sammenligner desuden med, at man aldrig ser en opgørelse over, hvad den enkelte tømrermester eller bilforhandler tjener.

- Det skal ikke være en hemmelighed, at mælkeproducenterne har tjent penge i 2022, og der kan sagtens være åbenhed over landbrugets indtjening fordelt på forskellige sektorer, men det skal ikke være, hvad den enkelte landmand tjener, siger Kjartan Poulsen.

Det er landmændene selv, der giver lov til at bruge regnskabstallene i statistikker, men ifølge Kjartan Poulsen, så er LDM bekendt med, at ingen af landmændene får at vide, hvad det er for statistikker, og at statistikkerne med deres regnskabstal skal bruges til offentliggørelse.