Ligesom så mange andre oplevede mælkeproducent Poul Børge Jensen fik at få afslag på tilskud til køb af ny fuldfodervogn i den seneste ansøgningsrunde om tilskud til miljøteknologi. Den gamle vogn var ellers slidt op.

- Der skulle i alle tilfælde gøres noget - tilskud eller ej, beretter Poul Børge Jensen i den nyeste udgave af Bovilogisk.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Derfor er der blevet indkøbt en ny fuldfodervogn til bedriften i Videbæk. Valget faldt på en JF Feeder VM 27, som har et rumindhold på 27 kubikmeter.

Homogent foder

- Vi har lige fået den leveret, og den er naturligvis udstyret med en Pro Feed-computer, og det, forventer vi, kan give en mere præcis fodring. Det skal forstås på den måde, at vi hver dag koder et antal portioner ind på computeren, hvorefter alle fodermidler bliver reguleret op eller ned, hvilket må siges at være en optimering i forhold til tidligere, konstaterer Poul Børge Jensen.

Han oplever desuden, at den nye blander, der selvfølgelig har nye skarpe knive, giver et mere homogent fuldfoder.

Egen foderkontrol

I løbet af vinteren har Poul Børge Jensen ligeledes købt et modul til Videncentrets Dairy Management System, DMS, hvilket giver mulighed for at lave egne foderkontroller.

- Vi må forsøge at optimere over alt. Og foderudnyttelsen samt forbruget er ret afgørende for, om der er en indtjening i kvægbruget, fastslår Poul Børge Jensen.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Årsrapporten, der ligner de seneste års, viser da også et fornuftigt dækningsbidrag samt faldende kapacitets- og renteomkostninger.

Læs mere i Bovilogisk

Læs mere om bedriften i Videbæk i Bovilogisk, der udkommer fredag den 19. april. Har du abonnement på bladet, kan artiklen desuden læses på www.bovilogisk.dk. Ikke-abonnenter kan også læse artiklen på hjemmesiden ved at købe adgang til artiklen. Der kan bestilles abonnement på www.bovilogisk.dk eller 7620 7970.