Salget af mikronæringsstoffer er steget markant de seneste år. I takt med stigende kornpriser er det blevet interessant at øge udbyttet selv med små marginaler, og her kommer mikronæringsstofferne ind i billedet.

Ingen anbefalinger

Der er dog ingen officiel anbefaling af, at mikronæringsstofferne har den ønskede virkning, for landsforsøg har ikke hidtil vist et signifikant merudbytte. Men mange landmænd synes, de får en effekt af at tilsætte mikronæringsstoffer, og virksomhederne, der producerer midlerne, mener også, at praktiske undersøgelser viser en effekt i langt de fleste tilfælde.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Der er adskillige mikro-produkter på markedet, og flere er kommet til i kølvandet på den øgede interesse.

Læs mere

I april-udgaven af Agrologisk, der udkommer fredag den 12. april, kan du læse om fire af udbydere der er på markedet for mikronæringsstoffer, og læse om deres argumenter for at man skal bruge mikronæringsstoffer i landbrugsafgrøder.

Har du abonnement på bladet, kan artiklen desuden læses på www.agrologisk.dk. Ikke-abonnenter kan også læse artiklen på hjemmesiden ved at købe adgang til artiklen. Der kan bestilles abonnement på www.agrologisk.dk eller 7620 7920.