Den 14. marts sætter Økologisk Landsforenings Mælkeudvalg fokus på fodring, grovfoderkvalitet og ydelse samt rotationskrydsning og studeproduktion.

Det sker på et staldmøde hos økologisk mælkeproducent Gert Lassen og hustruen Anne på Ellinglund i Funder Kirkeby ved Silkeborg.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Staldbesøget er en god mulighed for økologiske mælkeproducenter til at mødes, debattere og blive inspireret. Hos Gert og Anne er der virkelig noget at blive inspireret af. Ud over en moderne og effektiv mælkeproduktion er de også i gang med et nytænkende afsætningskoncept for deres oksekød, siger Ole Sørensen, der er formand for Mælkeudvalget i Økologisk Landsforening.

250 årskøer

Der er 250 økologiske malkekøer på gården, ydelsen er 10.000 kg pr. årsko, og den økologiske mælk bliver leveret til Them Andels Mejeri. Der hører 450 hektar jord til Ellinglund, og der er også produktion af stude.

Foruden en rundvisning på gården vil der være oplæg fra Per Spleth, Videncentret for Landbrug, om valg af kødkvægstyre, mens planteavlskonsulent Carsten Markussen fra Økologisk Landsforening vil tale om græsmarkstyring og afgræsningssystemer.