Kød behøver ikke blive tørt og sort, selv om det bålsteges i 26 timer. Med nye krydsningskalve, de bedste opskrifter og moderne udstyr kan gæster se frem til en mør og saftig oplevelse. Det viser et forsøg, som Uddannelsescenter Holstebro har gennemført i samarbejde med blandt andre DC Beef under Danish Crown og Videncenter for fødevareudvikling i Holstebro.

Afprøvningen skete i forbindelse med Danmarks hidtil største spejderlejr i Holstebro i sommer. Nu er resultaterne gjort op. Uddannelsescenter Holstebro har samlet en række erfaringer om kød, metoder og udstyr, som arrangører af kommende større begivenheder vil kunne udnytte.

Artiklen fortsætter efter annoncen

På spejderlejren fik 6.500 mennesker sulten mættet på 50 minutter. De spiste otte kalve, hver med en slagtevægt på omkring 200 kilo, og desuden 36 okserygge.

Glad smiley til kæmpegrill

DC Beefs slagteri i Holstebro leverede kødet. Kalvene kommer fra Ikast og er fra en ny krydsning af jerseykvæg med blåkvæg.

- De skulle have bedre intermuskulært fedt, siger faglærer John Rasmussen fra Uddannelsescenter Holstebro. Vores grillparty viste, at der er en stor fremtid for kødet fra de nye kalve. Det har også mere smag.

Nærmest hele Uddannelsescenter Holstebro var inddraget i det store arrangement. Jern- og metalafdelingen har smedet de otte store grill, som blev benyttet. Andre afdelinger leverede personale til at passe stegningen i over et døgn. Også Danish Crown sendte en række medarbejdere. Samlet var over 150 personer inddraget.

John Rasmussen begyndte planlægningen i februar. Han har været meget optaget af at sikre også hygiejnen. Det endte med at fødevaremyndighederne gav megagrillen den mest smilende smiley.