Forskere fra University of Alberta, Canada, har fundet ud af, at fri adgang til hø de første 5 dage efter kælvning kan reducere forekomsten af en række såkaldte betændelsesmarkører i blodet.

I et forsøg med 32 Holsteinkøer sammenlignede forskerne to grupper af nykælvere, som fik det samme fuldfoder. Derudover havde den ene gruppe køer fri adgang til hø efter ædelyst de første 5 dage efter kælvning. Køerne var opstaldet i en bindestald, og der var således ingen konkurrence om foderet.

Få adgang til hele artiklen

Prøv første måned for kun 1 kr. og få ubegrænset adgang til alt indhold på Maskinbladet.dk*
Få adgang nu
Allerede abonnent?
* Efter første måned fortsætter abonnementet automatisk til normalpris - 179 kr. pr. md inkl. moms.
Opsig når du vil til udgangen af indeværende abonnementsperiode.
Tilbuddet gælder kun, hvis du ikke tidligere har abonneret på Maskinbladet.dk.