Flere deltagere på Kvægkongressen fremlagde over for dagens hovedtaler, Kristian Thulesen Dahl, eksempler på, at bureaukratiet har taget overhånd, og at konkrete sager ikke fungerer.

Og gruppeformanden for Dansk Folkeparti, der netop af formand Peder Philipp var præsenteret som en af Danmarks mest indflydelsesrige politikere, bad fra talerstolen om at få tilsendt den slags konkrete sager.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Hvis I har den slags konkrete sager, så send dem over til mig. Så sender jeg dem over til regeringen og beder om at få et skriftligt svar. Jeg vil gerne være ekspeditionskontor til Regeringen for at sikre, at der bliver taget hånd om den slags, sagde han til de mange deltagere i salen.

Kristian Thulesen Dahl udtrykte på mange måder forståelse for nogle af de problemer, som landbruget slås med.

Han udtrykte eksempelvis højlydt undren over sagsbehandlingstiderne på miljøsager, g han kunne fortælle, at han netop havde haft problemet med til samtale i Finansministeriet, hvor også finansministeren havde udtrykt frustration over situationen.

Og begge de indflydelsesrige politikere står tilsyneladende uforstående over for, hvorfor situationen er sådan trods flere initiativer til at løse problemet.

Kristian Thulesen Dahl bedyrede i øvrigt flere gange i sit indlæg, at Dansk Folkeparti anerkender, at dansk landbrug er så langt væk fra lige konkurrencevilkår, at der ikke er plads til nye byrder.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Hvis man lægger byrder oven på i sådan en situation, så betyder det, at man bidrager til en negativ spiral, sagde han.