På verdensplan står mælke- og oksekødsproduktionen for 65 procent af udledningen af klimagasser fra husdyrsektoren. Oksekødsproduktionen står alene for 41 procent af udledning fra husdyrsektoren.

Et projekt ved navn FutureBeefCross vil forsøge at identificere gener, der kan reducere udledningen af klimagasser. Projektet vil udover metanudledningen også undersøge de kalve, der er mest fodereffektive og smager bedst for at finde de tyre, som er bedst at avle på.

Få adgang til hele artiklen

Prøv første måned for kun 1 kr. og få ubegrænset adgang til alt indhold på Maskinbladet.dk*
Få adgang nu
Allerede abonnent?
* Efter første måned fortsætter abonnementet automatisk til normalpris - 179 kr. pr. md inkl. moms.
Opsig når du vil til udgangen af indeværende abonnementsperiode.
Tilbuddet gælder kun, hvis du ikke tidligere har abonneret på Maskinbladet.dk.