I dette nummer af Agro vil jeg dels opsummere, dels skrive yderligere om landbrugets økonomi, men ud fra en mere personlig vinkel i en bylandmands perspektiv, som er det vi har.

I løbet af 2017 har jeg skrevet i Agro om landbrug i Skåne. I marts skrev jeg om restaurering af vores lokale å, i maj om gødskning, i juli om vådmarker, og i september om økonomien i skånsk landbrug sammenlignet med i dansk landbrug. I dette nummer af Agro vil jeg dels opsummere, dels skrive yderligere om landbrugets økonomi, men ud fra en mere personlig vinkel - i en bylandmands perspektiv, som er det vi har.

Min farfar, som var landmand, sagde: "Der er tre måder man kan miste sine penge på. Heste er den eleganteste, kvinder den morsomste, men landbrug er den sikreste" (jeg beklager et politisk ukorrekt element i dette udsagn, han døde i 1952). På denne baggrund vil jeg forsøge at svare på, om det er muligt at tjene penge på landbrug. Der er helt klart to elementer i dette: Driften og formuen/investeringen.

Investeringen

Da vi var cirka 50 år gamle, indså min hustru og jeg efter mange år med gode lønninger, at vi var nødt til at tænke på formuepleje. Vi er begge landmandsbørn, og vi bestemte os for at investere i landbrug. Formålet var ikke at vi skulle tjene voldsomt på investeringen, vi tænkte snarere på at bo på landet når vi blev gamle. At det alligevel blev til en god investering rent økonomisk, var nok mest held.

[...]

Få fuld adgang med det samme

Opret dit abonnement her

Allerede abonnent? Log ind