Landbrugspakken giver mere gødning til de danske marker, og det vil få høstens værdi til at stige med 2,2 milliarder kroner. Det skriver Finans.dk.

Nye beregninger fra Seges viser, at landbrugspakken vil få værdien af høsten i Danmark til at stige med 2,2 milliarder kroner. Det skriver Finans.dk.

Når der kommer mere gødning på markerne, vil det givet øget kvalitet og høstudbytte, og nu har Seges regnet sig frem til, hvor meget ændringerne kommer til at betyde for landbruget.

- Vi taler om en samlet effekt i niveauet 1.000 kroner pr. hektar, og de 500 kroner kan vi hente allerede i år.

- Torben Hansen, formand for Landbrug & Fødevarer, Planteproduktion

- Landbrugspakken indebærer, at landmændene for første gang i årtier får lov til at anvende mere gødning. Sammenlignet med niveauet i 2015 får landmændene lov til at anvende 17 procent mere gødning i 2016 og 25 procent mere i 2017. Det vil give et markant løft i både udbytterne og kvaliteten af kornet, siger chefkonsulent Leif Knudsen, Seges, til Finans.dk.

Afspil igen

Læs mere

Luk annonce

Beregningerne viser, at udbyttet på en gennemsnitlig hvedemark vil vokse 730 kg. pr. hektar, når effekterne af landbrugspakken er slået helt igennem.

Når udbyttet og kvaliteten stiger, vil det kunne mærkes på bundlinjen.

- Vi taler om en samlet effekt i niveauet 1.000 kroner pr. hektar, og de 500 kroner kan vi hente allerede i år. Det skaber en fantastisk optimisme, og det er utrolig dejligt, at det gode landmandsskab nu atter kommer i fokus efter årtier med tvungen undergødskning. Nu skal vi ud og vise, at vi kan omsætte den ekstra gødning til større udbytter, højere kvaliteter, højere indtjening, mere eksport og mere beskæftigelse, siger Torben Hansen, formand for Landbrug & Fødevarer, Planteproduktion, til Finans.dk.