Græsset gror, sivene skyder og pilebuskene popper op. De våde enge fanger kvælstof og fosfor, der giver ophav til vækst, men også bekymringer. Naturstyrelsen sætter nu ind overfor tilgroningen af de midt- og nordjyske enge.

- Vi skal have lys og luft til planter og dyr i de våde enge. Vi skal flytte næringsstofferne og samtidig fodre biogasanlægget med energi. Det er absolut en win win, siger Ole Hyttel fra Naturstyrelsen i Himmerland. Han forklarer, at de tilgroede enge koster på natursiden og at Naturstyrelsen arbejder med et projekt, der gerne skulle vise, at naturpleje kan være rentabel for landmænd.

- Tanken er at opfinde et nyt forretningsområde, hvor græsset fra de våde enge får værdi. Vi skal have engene i drift igen på en rentabel og bæredygtig måde. Høst og afgræsning på de våde arealer skal være en rentabel forretning, siger Ole Hyttel.

Fra græs til gas

Med projektet "Fra Græs til Gas" vil Naturstyrelsen medvirke til at forbedre rammerne for naturpleje og gøre det attraktivt for landmanden. Der skal skabes positiv økonomi i at anvende biomasse fra engarealer til biogas og afgræsning.

[...]

Få fuld adgang med det samme

Opret dit abonnement her

Allerede abonnent? Log ind