Websitet anvender cookies og lokal lagring bl.a. for at huske dine indstillinger og til statistik.
Ved at bruge sitet accepterer du dette.   Læs mere

OK

Belgien: De vilde svin skal skydes

Af loc - 13. jun. 2019 KL. 10:05

Alle levende vildsvin i det inficerede område med afrikansk svinepest i det sydlige Belgien vil blive skudt i løbet af de kommende uger og måneder.

Afrikansk svinepest har eksisteret i den sydlige belgiske provins Luxemborg siden september 2018. Siden da er det inficerede område blevet låst af så meget som muligt, overvågningen er blevet intensiveret og døde vildsvin er blevet fjernet straks for at undgå yderligere spredning. Det skriver Pig Progress i en artikel.

Minister for Landbrug, Natur og Skovbrug i den vallonske regering, René Collin, har erklæret, at hele vildsvinepopulationen i den smittede zone skal skydes. Det vil ske af myndighedernes egne skovjagere.

821 vildsvin er smittet

I de seneste uger og måneder er antallet af rapporter til World Organisation for Animal Health (OIE) blevet reduceret. I sidste uge blev seks vildsvin fundet smittet, hvilket passer ind i mønsteret siden 1. april 2019, hvor der i gennemsnit er tale om ti rapporter om ugen.

I begyndelsen af marts 2019 var der tale om 67 rapporter om ugen, og siden september 2018 er der i alt fundet 821 smittede vildsvin .

Det er uklart, hvordan den afrikanske svinepest kom til Belgien, men da det er et selvstændigt område i Europa, er det ifølge Pig Progress klart, at menneskelig adfærd har forårsaget dets spredning.

Den hyppigst hørte teori er, at virussen er kommet ind i landet via ulovlige vildsvinstransporter fra Østeuropa til trofæjagt.

Læs mere om hvordan beredskabet i Danmark forholder sig i tilfælde af svinepest her.

Få nyhederne først!Nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og vær på forkant med dagens landbrug.

 

Læs maskinbladet på

Læs maskinbladet på desktop

Desktop

Læs maskinbladet på tablet og smartphone

Tablet & smartphone

Læs maskinbladet på nyhedsbrev

Nyhedsbrev

Læs maskinbladet på print og iPaper

Print og iPaper

reklame