Der bliver noget for enhver, når Landbrugsmessen i Gl. Estrup slår portene op til dyrskuet, der i år foregår i weekenden den 25.-26. maj.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Især maskin-drengene kan godt glæde sig, for der er masser af motorbrøl på programmet. Blandt andet byder søndag formiddag på traktortræk med "Den Sorte Slæde", som er kendt fra utallige traktortræk. Den kommer som altid i selskab med Niels Sørensen, som styrer slagets gang.

På Landbrugsmessen trækkes der i kategorierne Farmklasse 1, 2 og 3 og Standardklasse 3. Kategorierne dækker over forskellige vægtklasser og motorvolumen.

Veteranbiler har debut

Motor og Traktorklubben Jylland stiller op med en omfattende udstilling af gamle modeller af stationære motorer, traktorer samt gamle redskaber fra samme tidsperiode som traktorerne.

I løbet af de to messedage bliver traktorerne med redskaber og vogne præsenteret i den store ring, ligesom de præsenteres ved at køre æresrunder på messepladsen.

En af årets nye aktiviteter er udstilling af veteranbiler på Landbrugsmessen. Det er første gang, der bliver en egentlig udstilling af veteranbiler, og Landbrugsmessen håber på at kunne samle tilslutning fra en række af forskellige typer og modeller af veteranbiler til glæde for messens gæster.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Der bliver ingen specifikke krav for deltagelse. Der vil være gratis adgang for veteranbilen og dens ejer.

De helt store og muskuløse traktorer og det sidste nye og aktuelle inden for landbrugsmekanisering præsenteres begge dage på det store udendørs udstillerareal.

Lokal gourmet

Messens faste fødevaretema hedder i år Smagen af Østjylland, hvor der sættes fokus på lokalt producerede fødevarer fra hele det østjyske område.

I tilknytning til udstillingen opstilles der et messekøkken à la "Spise med Price", hvor kokke fra kendte restaurations- og krokøkkener begge messedage kreerer forskellige menuer på baggrund af lokale råvarer.

Dyrskue for store og små

For det hesteinteresserede publikum bliver der rigtig meget at se på med den hidtil største udstilling af heste. Flere end 100 heste fordelt på 14 racer deltager i årets hesteskue. For første gang deltager der også vallakker på skuet i år.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Ud over heste bliver der lørdag et stort dyrskue for malkekvæg og søndag tilsvarende for kødkvæg, mens det for får er begge dage.

Landbrugsmessens børnedyrskue afvikles om søndagen. Rigtig mange børn i alle aldre udstiller deres kæle- eller hobbydyr, som om formiddagen før bedømmelse bliver børstet, striglet og pyntet med kulørte bånd og sløjfer. Alle de udstillede dyr bliver præmieret med flotte præmier og præsenteret i den store ring søndag eftermiddag.