Maskinbladet, Sima.

Den tidligere A-serie fra Valtra bestod af to modeller - den nye består af syv, og faktisk er der ikke meget genkendeligt over den nye A-serie sammenlignet med den tidligere.

Artiklen fortsætter efter annoncen

På Sima kan Valtra fremvise en helt ny opdateret A-serien. Der er skete markante ændringer i forhold til den tidligere A-serie, hvor effekten nu strækker sig fra 75 til 130 hestekræfter i de syv modeller.

Tre forskellige chassisstørrelser

Der er tale om en komplet nydesignet kabine, drivlinje samt nye motorer under motorhjelmen.

Under lanceringen angiver farven på motorhjelmen, hvilken større i A-serien der er tale om:

De røde modeller er de mindste med tre cylindrede motorer, mens de blå og hvide modeller er er modeller med fire cylindrede motorer.

Modellerne er den første globale serie fra Valtra, hvilket betyder, at den nye serie dels vil blive produceret i Finland og dels i Brasilien. Den nye serie består af moduler, så traktorerne næsten er ens uanset akselafstand og lignende.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Eksempelvis er transmissionen den samme, som består af 12 frem og bakgear i to grupper. Serien kan desuden vælges med krybegear.

Motorerne benytter alle SCR-teknologi, hvilket betyder der skal fylde AdBlue på traktoren. Derimod benytter serien sig ikke af EGR-teknologi, hvor udstødningsgassen genbruges - pånær den mindste model i serien, Valtra A74, som benytter afkølet EGR-teknologi. Valtra fortæller, at det er for at bevare omkostningseffektiviteten.

Frontlæssetraktor

Valtra forudser, at næsten halvdelen af traktorerne i A-serien vil blive bestilt med fabriksmonteret frontlæsser. På den nye A-serie er man derfor klar med nye fabriksmonteret frontlæsser, som produceres af Ålö. Den nye serie frontlæsser er dømt G-serien, og foruden en nydesignet ramme og redskabslån, så fortæller Valtra også, at udsynet er gjort markant bedre end forgængeren.

Tilkoblingsgraden af vendegearet kan justeres i henhold til de forskellige opgaver, derudover vil AutoTraction og HiShift funktionerne give et minimalt brug af koblingspedalen, specielt ved frontlæssearbejde

Elektrisk lift

Den nye A Serie leveres med samme elektrisk styrede AutoControl power lift som findes på andre Valtra-serier. Modulopbygning er med til at give alle A-modelerne en løftekapacitet på op til 5,2 ton.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Hydraulikkapaciteten ligger på 98 liter i minuttet, og der kan monteres op til tre fjernventiler bag på traktoren. Som ekstraudstyr kan man få flowregulering på fjernventilerne.

Produktion til sommer.

Den nye A-serie byder på et helt nydesignet førerhus, som er en anelse kortere en N- og T-serien. Førersædet kan drejes 180 grader.

Produktionen af de nye traktorer vil starte op til sommer, hvor efter Valtra regner med at kan leverer de første i efteråret 2017.