180 professionelle klovbeskærer, dyrlæger, forhandlere af klovpleje og beskærerudstyr er fredag og lørdag samlet for at diskutere god klovpleje og behandling af klovsygdomme. Siden 1992 er klovsygdommen digital dermatitis vokset eksplosivt fra kun 2% af køerne i danske besætninger til i dag, hvor næsten alle besætninger har køer med klovsygdommen.

Dyrlæge Bjarne Elgaard fra Salling-Skive Landdyrlæger deltager i International Klovbeskærerkonference for at lære mere om sygdommen.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Jeg håber at blive klogere på både forebyggelse og behandling på de planlagte workshops fredag eftermiddag, fortæller dyrlægen, der ofte støder på sygdommen rundt i staldene.

Digital dermatitis er en bakteriesygdom, som både kan være meget aggressiv og nærmest ligge i dvale i hoven.Tidligere har landmænd og dyrlæger behandlet med kobbersulfat, også kaldet blåsten, men dette produkt er forbudt i Danmark. I dag bruger man salicylsyre og forbinding til behandling.

KVK Hydra Klov i Esbjerg står som arrangør af konferencen, hvor fagfolk mødes til udveksling af erfaringer med både klovbeskæring, forebyggelse og behandling af klovsygdomme. Forhandlere og klovbeskærer fra hele verden er kommet til Billund for at deltage.

-Det er en meget praktisk messe, hvor vi forsøger at samle foredragsholdere og forskere fra hele verden, fortæller Palle Fjord Thomsen, Head of Sales, KVK Hydra Klov.

Klovbeskærer Ole Ebbesen fra Ribe deltager på konferencen primært for at netværke og udveksle erfaringer.

Artiklen fortsætter efter annoncen

-I Danmark er vi meget opmærksomme på, at holde klove og ben i orden for at sikre koen trivsel. Koen leverer bedst, hvis den trives og holdes i orden, fortæller Ole Ebbesen, der har rejst rundt som praktisk konsulent for KVK for at vise nye kunder udstyret ved klovbeskæring. Han har bl.a. været to gange i Japan som klovbeskærer med KVK.

Udstillere fra lande som England, Sverige, Holland, Tyskland, Tjekkoslovakiet og Danmark besøgte konferencen og viste deres produkter til beskæring, pleje og forebygelse frem.