Lyt til artiklen:

International erfaringsudveksling med klovbeskæring

00:00
Hastighed: ???x
02:15

Behandlingen af klovene er vigtige for køernes velbefindende og dermed produktion af mælk, og blandt klovbeskærere, dyrlæger og forskere rundt i verden er interessen for at dygtiggøre sig stor.

Det fik KVK Hydra Klov bekræftet, da firmaet for femte gang inviterede til international klovkonference på Hotel Legoland i Billund, skriver KVK Hydra Klov i en pressemeddelelse.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Vi har sat rekord med 228 deltagere fra 23 forskellige lande, så det er bare dejligt, siger administrerende direktør, Palle Fjord Thomsen.

Der var naturligvis mange danskere og europæere blandt deltagerne, men der var også klovbeskærere fra blandt andre Japan, Kina, Canada og USA.

- Vi har selvfølgelig talt meget med deltagerne, og det er glædeligt, når en deltager siger, at det er som en juleaften at komme til konferencen her i Danmark, fortsætter Palle Fjord Thomsen.

rich-media-2
Igal Moshav har deltaget i alle fem konferencer og konstaterer, at han altid får ny inspiration trods sine 30 år i branchen. Foto: KVK Hydra Klov.

Nogle klovbeskærere har deltaget i alle fem konferencer. En af dem er Igal Moshav fra Glejbjerg, og hans melding er klar:

- Med 30 års erfaring er jeg altid spændt på konferencen, om der er noget nyt, men jeg kommer altid hjem med ny inspiration, så jeg deltager selvfølgelig, siger Igal Moshav.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Konferencen bød på blandt andet på ren teori, hvor der blev lyttet, men der var også gang i benene - altså demonstration i den praktiske klovbeskæring. I løbet af konferencen mødte deltagerne 19 forskellige inspiratorer.

Det ligger allerede nu fast, at der bydes velkommen til den sjette konference om to år, hvor mange utvivlsomt er med igen.

- Det handler ikke kun om at udveksle erfaringer på selve konferencen. Det giver deltagerne et rigtig godt netværk på tværs af landegrænserne, hvor de kan udveksle erfaringer med klovbeskæring, så konferencen handler ikke alene om de faglige input. Det er også en konference, der knytter faglig viden på tværs, siger Palle Fjord Thomsen, der ser tilbage på en fantastisk konference.