Du har en ubetalt faktura, der er overskredet sidste betalingsfrist. Klik her for at betale.

Nyheder

Godt nytår til vores kære søer

6. jan. | Indrykket af Nutrimin

- Så længe de lever

Del artiklen:

Vi møder alt lige fra under 10% til over 20% døde og aflivede søer, når vi ser ind i tallene fra e-kontrollen. DAKA-tallene for 2021 siger 16,1%. Vi siger, at alt over 10% IKKE er godt nok.


Begræns den daglige tilvækst hos vores polte til 720 gram

Vækstpotentialet hos nutidens grise er måske 1500 gram om dagen. Når målet er små og fede polte (maksimum 140 kg og minimum 12 mm spæk), der meget gerne må præstere 6-7 kuld, før de sendes på pension, kommer vi til at sætte en ”fartbegrænser” på vores avlsdyr. Ellers holder ligningen ikke. Vi skal begrænse den daglige tilvækst hos vores polte til 720 gram (se nedenstående sammenhæng mellem alder og vægt).

(Se tabel på Nutrimins hjemmeside)


SEGES Gris, normer for næringsstoffer er for meget

Det er vores erfaring, at det giver stærkere dyr at tildele færre aminosyrer og mindre fordøjeligt råprotein, end hvad normer for næringsstof fra SEGES, Gris foreslår (se tabel på Nutrimins hjemmeside)


Sådan får vi de små, stærke, fede polte:

Hos Nutrimin rådgiver vi at tildele et poltefoder med 5 gram fordøjeligt lysin og 95 gram fordøjeligt råprotein allerede fra 45-50 kg for at ”fartbegrænse” vores poltes vækst tilstrækkeligt. Hvis vi så skifter til en ad libitum tildeling af en drægtighedsblanding (4,0 gram fordøjeligt lysin og 90 gram fordøjeligt råprotein) allerede ved 90 kg, så får vi de små, stærke, fede polte, som er vores mål.


Kosttilskud til topatleter – vi kan sørge for, føden IKKE er den begrænsende faktor

Naturligt E-vitamin og organisk selen styrker immunforsvaret. Tilstrækkelig optagelse af spormineralerne zink, kobber og mangan er afgørende for en række fysiologiske funktioner, herunder reproduktionen. Og vi ved, at zink er vigtig for søernes klove. Samtidig ved vi fra den humane ernæring, at den rette balance af spormineraler dæmper følgerne af stress. Det er også videnskabeligt dokumenteret, at probiotika og tilsætning af organiske syrer stabiliserer mavetarmsystemet. Samlet set kan vi vælge at betragte en tilsætning af nærings- og hjælpestoffer som et ”kosttilskud til topatleter”.


Færre døde søer kan aflæses direkte på bundlinjen

Hvis alle søer blev sat ud efter 1. kuld, kan DB pr. årsso beregnes til at lande på under 1.000 kr. pr årsso. Hvis alle søer derimod først udsættes efter 4. kuld, kan DB pr. årsso beregnes til cirka 4.000 kr. pr. årsso. Sænker vi sodødeligheden med 5%, vil dækningsbidraget således kunne hæves med op til 250.000 kr. om året i en besætning med 1000 søer (SEGES Gris).


Slå på tråden og lad os sammen lægge en foderstrategi for dine polte.


OBS! Når du gemmer kommentaren vil du modtage en mail med et link til aktivering. Din kommentar vil først blive vist når du har aktiveret den. Din email adresse vil selvfølgelig ikke blive vist!

Hold en god tone

Undgå personlige angreb og indlæg af markedsføringsmæssig karakter i kommentarerne.
Brug kun links i kommentarerne, såfremt det er relevant.

OBS.: Debatten modereres af portalens redaktion. Trusler, injurier eller andre lovstridige indlæg fjernes konsekvent.


Tak for din kommentar!

Vi er dog ikke helt færdige endnu. Vi har sendt dig en mail med et link til aktivering af din kommentar. Først når du har brugt linket vil din kommentar blive synlig på hjemmesiden.

Har du ikke fået en mail i løbet af 10 minutter kan det være fordi din mail service har frasorteret den som spam.

Udvalgte PARTNERS

Udvalgte PARTNERS produkter