Websitet anvender cookies og lokal lagring bl.a. for at huske dine indstillinger og til statistik.
Ved at bruge sitet accepterer du dette.   Læs mere

OK

Stempel på bæredygtigt flis

Af Maskinbladet - 20. feb. 2019 KL. 12:10

Skovdyrkerne Øerne har opnået dokumentation om bæredygtighed fra NEPCon.

Skovdyrkerne Øerne er blevet SBP-certificeret af NEPCon, som på verdensplan foretager revisioner indenfor flere felter af miljø. Det er en standard, som sikrer og dokumenterer, at træ-biomasse som flis og træpiller produceres på en bæredygtig måde. Tillige at den er i overensstemmelse med, ikke alene dansk lovgivning, men også de yderligere krav, som danske flis-fyrede varmeværker indførte i 2016 for at sikre dokumentation for bæredygtig produktion af flis. Det er denne dokumentation, som SBP-certificeringen er en garant for.

- Vi opnåede for henved to år siden den første SBP-certificering, men en sådan skal ? i lighed med fx ISO-certificering ? opdateres på årsbasis, og det er den nu blevet. Vi er naturligvis glade for, at vores måde at produceres flis på, endnu engang har fået det blå stempel af en af verdens skrappeste miljørevisioner, siger Forstkandidat i Skovdyrkerne Øerne, Rasmus Gregersen.

Skovejernes flis

Revisionen tager udgangspunkt i tre områder: Kontrol af om alle formalia er overholdt. Kontrol af om der er styr på sporbarhed, herunder hvor det enkelte læs flis stammer fra. Til sidst kontrol af om screeningen er i orden og om flisens lovlighed, samt om entreprenøren, der udfører det manuelle arbejde, er instrueret i at være påpasselig med sårbar natur og eventuelle fortidsminder.

Yderligere sikrer SBP-certificeringen, at flisen er oparbejdet lovligt - at der ikke er ødelagt værdifuld natur, og at flisen kan spores tilbage til den skov, den er oparbejdet i. Der bliver således for hver skovning udarbejdet dokumentation for, at standardens krav overholdes.

- Med et SBP-stempel i hånden har vi et værdifuldt grundlag for at afsætte skovejernes flis, samtidig med at vi kan dokumentere overfor omverdenen, at flisen fortsat er produceret med fokus på bæredygtighed, siger Rasmus Gregersen.

NEPCon's kontrolbesøg foregik blandt andet på Bornholm.

Få nyhederne først!Nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og vær på forkant med dagens landbrug.

 

Læs maskinbladet på

Læs maskinbladet på desktop

Desktop

Læs maskinbladet på tablet og smartphone

Tablet & smartphone

Læs maskinbladet på nyhedsbrev

Nyhedsbrev

Læs maskinbladet på print og iPaper

Print og iPaper

reklame