Websitet anvender cookies og lokal lagring bl.a. for at huske dine indstillinger og til statistik.
Ved at bruge sitet accepterer du dette.   Læs mere

OK

Pløjestævne over to dage forventes godt besøgt

Af mod - 3. feb. 2018 KL. 14:25

Gårdejer Jens Eghøj bliver vært for to dags pløjestævne på Sjælland til efteråret.

Der forventes pløjere fra stort set hele landet, når der i september afholdes pløjestævne hos Jens Eghøj, Landevejen 88, 4060 Kirke Såby på Sjælland. Arrangørerne fortæller, at man forventer pløjere fra hele Sjælland samt Lolland, Falster, og der vil sikkert også være nogle som kommer fra Jylland. Grunden til, at man forventer mange besøgende er, at stævnet bliver afholdt over to dage med stubjordpløjning om lørdagen, og grønjordpløjning om søndagen. Arrangørerne fortæller, at det er god træning for de deltagere der skal til Danmarksmesterskab. Det er ikke ret tit at der, udover Danmarksmesterskabet bliver afholdt pløjestævner over to dage.

Flere klasser

Aranngementet finder sted de 22. og 23. september 2018, hvor kåringen af Sjællandsmester, og udtagelse til deltagelse i Danmarksmesterskaber vil finde sted.

Der vil være klasser for Landboungdom, tofuret og vendeplov, klasser for veteraner, en furet, tofuret, bugserplov, og Classic. For veteraner gælder det at plov og traktor er fra før 01.01.1960, for Classic-klassen skal plov og traktor være fra 1960 til 1976.

Der vil endvidere være hestepløjning.

Arangørerne fortæller, at pløjesporten er på vej frem på Sjælland, efter nogle år med afmatning. Det der har hjulpet er, at det er blevet lidt nemmere at deltage, idet der i 2011 blev oprettet en Classic klasse. Her kan man deltage med plove fra 1960-76. Man fortæller, at mange landmænd har en sådan plov stående, og det koster ikke så meget at komme i gang. Til Danmarksmesterskaberne er Sjælland godt repræsenteret med flere Danmarksmestre.

Få nyhederne først!Nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og vær på forkant med dagens landbrug.

 

Læs maskinbladet på

Læs maskinbladet på desktop

Desktop

Læs maskinbladet på tablet og smartphone

Tablet & smartphone

Læs maskinbladet på nyhedsbrev

Nyhedsbrev

Læs maskinbladet på print og iPaper

Print og iPaper

reklame