Mange landmænd i East Yorkshire i Cypern vil gøre alt for at komme i gang med at dyrke jorden, men i mange områder er det så tørt, at det er umuligt. Tørken er et problem, som de cypriotiske landmænd fra East Yorkshire konstant slås med, og det er et stort problem i forhold til husdyrbrug, da det nærmest er umuligt at dyrke foder til dyrene.

Svinekødspriserne varierer en del, men de stiger om sommeren på grund af efterspørgslen på svinekød fra turisterne, som i stigende grad kommer fra Rusland såvel som Europa.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Familien Symeou driver to svinebrug, et med 200 søer og et med 500 søer. Begge ligger lige uden for byen Larnaca på den sydøstlige del af øen. Gårdene ligger tæt på hinanden, men de er helt isolerede fra omgivelserne, så lugt og støj er ikke et problem.

Vasilis Symeou driver gårdene med sin far og sine to onkler. Han har takket være et studielegat studeret på Newcastle University, og for nylig fik han tildelt en ph.d.-grad i reduktion af fosforudskillelse i grises gødning.

Det meste af foderet er hjemmeblandet, og Vasilis Symeou er ansvarlig for at udarbejde foderplanerne.

Hver dag modtager gårdene 20 tons vand af god kvalitet, der bliver fragtet 159 kilometer via rørledning fra Paphos. Det er imidlertid kun tilstrækkeligt med vand til at forsyne behovene hos de diegivende søer og smågrisene. Gårdens eget vandværk forsyner derfor resten af svin-ene med vand, selv om vandet herfra er ganske salt og er behandlet med klor.

For at imødekomme det delvise forbud om fiksering af søer, som EU har vedtaget, er inventaret i søernes stier blevet skåret til, og rygbøjlen i farestierne er fjernet. Derfor den store bunke skrot på gårdspladsen.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Goldsøerne er opstaldet i grupper af 10 på delvist spaltegulv. Farestierne er temmelig konventionelle og har delvist spaltegulv. Stierne er udstyret med gulvvarme, men det er kun tændt om vinteren, da sommertemperaturerne kan ramme 40 grader.

Har du abonnement på bladet, kan artiklen desuden allerede nu læses ved at klikke her.

Brugernavnet er dit abonnementsnummer, og adgangskoden er dit postnummer.

Ikkeabonnenter kan også læse artiklen på hjemmesiden ved at købe adgang til den.