I disse dage løber Farmer Camp for de 12-16-årige af stablen på Landbrugsskolen Sjælland.

Her kan de 27 drenge og en enkelt pige blive klogere på livet på landet og deltagerne har allerede fået jord under neglene og har blandt andet kastet sig ud i det, der kaldes maskine-yatzy, som er en holdkonkurrence i præcisionsarbejde med minigravere.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- De finder hurtigt hinanden og knytter venskaber, og det er rigtig dejligt at se, at det er gået så hurtigt, siger Pia Møller Kjeldgaard, koordinator på Farmer Camp og lærer på Landbrugsskolen Sjælland.

By vs. land

Nogle har tydeligvis fået landlivet og kærligheden til maskiner ind med modermælken, mens andre kommer fra et parcelhuskvarter, men det påvirker ikke de nye venskaber. Deltagerne er ofte på hold i de forskellige discipliner, så alle lærer hinanden at kende. Og der er tænkt på, at alle skal blive udfordret.

- Vi har mange maskiner på programmet, og der er både noget for dem, der har prøvet det før og for dem, der ikke har, siger Pia Møller Kjeldgaard.

Farmer Camp er en måde at gøre de unge klogere og sulten på landbruget. Den ene som er med på campen begynder på EUX-landmand på landbrugsskolen efter sommerferien.

I morgen klokken 4 skal deltagerne ud for at hente køer og allerede i dag skal de besøge to kvægbedrifter, hvor de skal sove på den ene af bedrifterne.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Der er også blevet tid til blandt andet traktortræk og strandtur.